Stiri: Companii

Fabrica CIECH Soda Romania

CIECH Soda România a ajuns la o producţie record, în 2016

20.01.2017

CIECH Soda România, unitatea de producţie CIECH Group cu sediul în Râmnicu Vâlcea, a implementat, anul trecut, un plan de investiţii de 33,5 milioane de lei, menit creşterii eficienţei şi asigurării activităţii pe termen lung. Prin urmare, în acest condiţii, compania a reuşit o producţie record în 2016.

Planul de investiţii al companiei a inclus achiziţia unor echipamente noi: pompe de apă şi de vid, sisteme de curăţare a prafului pentru zonele de încărcare şi ambalare, două coloane de carbonare, precum şi lucrări de modernizare a locomotivei trenului cu şină îngustă folosit în incinta uzinei.

În luna decembrie a anului trecut, CIECH Soda România a început lucrările la ultima fază a planului de investiţii, constând în achiziţia şi instalarea unui nou compresor, care este aşteptat să înceapă să funcţioneze oficial până la sfârşitul lunii ianuarie 2017.

 „Toate aceste investiţii sunt vitale pentru asigurarea unor standarde de producţie competitivă în cazul CIECH Soda România, care se confruntă cu o presiune concurenţială tot mai mare din partea unor jucători noi de pe piaţă şi a situaţiei economice fluide din regiunile geografice unde ne exportăm produsele. Exportăm circa 85% din producţia noastră în Europa de Est, Orientul Apropiat şi Asia, unde sunt activi producătorii nou intraţi pe piaţă, şi unde cererea şi preţurile sunt fluctuante”, – a spus Witold Urbanowski, CEO CIECH Soda România.