Stiri: IT&C

Bittnet vrea să preia Dataware Consulting

Cifră de afaceri Bittnet 2021: Estimările făcute de companie

24.03.2021

Cifră de afaceri Bittnet 2021. Bittnet Systems (BNET) a anunţat că îşi propune pentru acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei. Astfel, în acest context, acţionarii sunt convocaţi pe 27 aprilie 2021 să aprobe bugetul pentru 2021.

Aceste estimări includ rezultatele generate de şase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educaţie a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions şi Softbinator Technologies.

Rezultatele din 2020

Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 şi un profit operaţional de 4,3 milioane lei, o creştere de 400% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiţii în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning şi Softbinator.

Cifră de afaceri Bittnet 2021. Majorarea capitalului social

De asemenea, Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, are în plan să îşi majoreze capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei şi să distribuie acţiuni gratuite acţionarilor. Decizia este supusă aprobării acţionarilor la AGA din 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acţionarii Bittnet vor primi şase acţiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute.

„De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susţinut dezvoltarea. Fiind o companie în creştere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe pieţele locale, cât şi pe cele internaţionale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participaţii în compania cehă Servodata, aşteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piaţa Europei Centrale şi de Est. Ne aşteptăm ca această primă tranzacţie transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acţionarilor noştri că ne ţinem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

Cifră de afaceri Bittnet 2021. Dividend în numerar

În afară de aprobarea distribuţiei a şase acţiuni gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute, acţionarii vor avea opţiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acţionar care votează în adunarea acţionarilor va avea şansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acţiune suplimentară pentru fiecare 10 acţiuni deţinute. Conducerea încurajează acţionarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acţiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajaţii cu performanţe superioare.

„Pentru recompensarea acţionarilor cu acţiuni gratuite avem în vedere o distribuţie de 60% si, după modelul anului 2020, propunem şi recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporţie de 1%, a acţionarilor care aleg să susţină compania în îndeplinirea obligaţiilor şi continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acţionari, oferind atât acţiuni, cât şi dividende în numerar. Încurajăm acţionarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie,” a adăugat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Cifră de afaceri Bittnet 2021. Investiţii

Compania mai supune votului acţionarilor ratificarea acordului de investiţii pentru preluarea a 35% din acţiunile Servodata a.s., integrator IT&C din Cehia. Valoarea tranzacţiei este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ:

  • un nou plan de incentivare cu acţiuni
  • un program de răscumpărare de acţiuni
  • o operaţiune de majorare a capitalului care este aşteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Citeşte şi Programul Noua Casă 2021. Garanţii de 1,5 miliarde lei