Stiri: Economie

Cifra de afaceri din industrie, în scădere în aprilie

10.06.2015

În luna aprilie, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă şi piața externă), în termeni nominali, a scăzut atât față de luna precedentă cu 7,2%, cât şi față de lunacorespunzătoare din anul precedent cu 0,8%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Totodată, în perioada ianuarie – aprilie2015, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul trecut, cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut cu 1,7%.

Cifra de afaceri din industrie, în luna aprilie ,comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe total cu 7,2% ca  urmare a scăderii industriei extractive (‐14%) şi industriei prelucrătoare (‐6,9%).

Pe marile grupe industriale s‐au înregistrat scăderi în toate sectoarele: industria energetică (‐24,6%), industria bunurilor de folosință îndelungată (‐9,5%), industria bunurilor intermediare (‐7%), industria bunurilor de capital (‐5,9%) şi industria bunurilor de uz curent (‐2,5%).

În luna aprilie 2015, față de luna aprilie 2014, cifra de afaceri a scăzut pe ansamblu cu 0,8%, ca urmare a scăderilor din industria extractivă (‐4,3%) şi industria prelucrătoare (‐0,7%). Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat industria energetică (‐24,2%), industria bunurilor de uz curent (‐1,9%) şi industria bunurilor de folosință îndelungată (‐0,1%).

Creşteri au înregistrat industria bunurilor de capital (+3,8%) şi industria bunurilor intermediare (+1,5%).