Slide

Stiri: IT&C

Cifra de afaceri ELKO Romania 2021.

Afaceri în creştere cu 28% pentru ELKO România, în 2021

24.06.2022

Cifră de afaceri ELKO România 2021. Unul dintre cei mai mari distribuitori regionali de produse, soluții IT și electronice de consum, ELKO România, anunță o cifră de afaceri de 105 milioane dolari pentru anul 2021, în creștere cu 28% față de anul precedent, precum și o creștere a profitului net înregistrat, până la valoarea de 0.7 mil dolari.

Oportunități de îmbunătățire a profitabilității

Anul 2021, al doilea an complet al transformării digitale accelerate de pandemie, a fost un an bun la nivelul întregului grup ELKO, cu numeroase oportunități de îmbunătățire a profitabilității, în ciuda mediului dificil și a contextului logisticii tensionate din Orientul Îndepărtat.

Aceste oportunități au avut ca rezultat o creștere de 22.2% a profitului brut pentru ELKO Group comparativ cu 2020, până la valoarea de 158.7M dolari, în timp ce gestionarea prudentă a costurilor a dus la o creștere a profitului net de 28.7%, până la valoarea de la 44.4 milioane dolari.

Cifră de afaceri ELKO România 2021. Agilitatea și capacitatea de adaptare

Agilitatea și capacitatea de adaptare au fost devizele anului 2021, atât la nivelul ELKO Group, cât și la nivelul filialei locale din România.

“În 2021 nimic nu a fost ușor. Rezultatele record au fost câștigate cu muncă asiduă, iar principala cheie a succesului este agilitatea. Agilitatea de a asigura disponibilitatea produselor, de a găsi rute logistice, de a gestiona nivelul stocurilor și, în tot acest timp, un calcul foarte atent al costurilor”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO al ELKO Group.

90 de angajaţi

În ce privește filiala locală ELKO România, dacă în anul 2019 compania avea 50 de angajați și o cifră de afaceri de 56 miloane de dolari, la finalul anului 2021 echipa era formată din 90 de oameni. Totodată, cifra de afaceri a atins 105 milioane de dolari.

Creșterile din 2021 au fost înregistrate atât în zona de distribuție de volum și consumer, cât și în zona de soluții și proiecte. Cele mai mari creșteri au fost raportate pe categoriile:

  • PC-uri și electrocasnice mici
  • proiecte de supraveghere video
  • digital signage
  • infrastructură
  • echipamente rigidizate

Preluarea companiei IT Smart Distribution

La performanța obținută în 2021 a contribuit și una dintre deciziile strategice ale companiei, achiziționarea companiei IT Smart Distribution. Această tranzacție asigură companiei o poziție importantă în topul primilor trei jucători pe piața de distribuție IT din România, cifra de afaceri consolidată (ce include veniturile realizate de IT Smart Distribution) fiind de 136 milioane dolari în anul 2021.

Cifră de afaceri ELKO România 2021. Dezvoltarea brandurilor din portofoliul companiei

O zonă importantă de dezvoltare pentru companie o reprezintă dezvoltarea brandurilor nou adăugate în portofoliu în ultimul trimestru al anului 2021 prin achiziția IT Smart Distribution:

  • Bitdefender
  • HP
  • Hewlett Packard Enterprise
  • Epson
  • Lenovo Business.

Citeşte şi Piaţa de retail. Cele mai importante trenduri