Stiri: Constructii

Cifra de afaceri record pentru CBRE, în 2017

03.07.2018

CBRE devine primul consultant imobiliar din România care depășește, ulterior momentului 2009, pragul de 10 milioane de euro, cifră de afaceri. Compania a înregistrat la finalul lui 2017 afaceri în valoare de 12,6 milioane de euro (peste 57 milioane de lei) și un profit de 1,5 milioane de euro (aproape 7 milioane de lei).

Rezultatele indică o creștere record a cifrei de afaceri: peste 33% față de 2016, când compania a raportat un business în valoare de aproximativ 9,5 milioane de euro (42,6 milioane de lei).

De asemenea, profitul s-a majorat cu 50% față de 2016, când se situa la circa 1 milion de euro (circa 4,6 milioane de lei).

“Creșterile înregistrate de CBRE au la bază serviciile integrate pe care le oferim clienților noștri – avem capacitatea, resursele umane și know-how-ul necesare pentru a acoperi toată paleta de nevoi legate de spațiu ale unui client, de la momentul cand ia în calcul intrarea pe piața românească, la identificarea și amenajarea spațiului potrivit și până la susținerea activității sale de zi cu zi. Pentru fiecare dintre componentele principale din oferta noastră – închiriere de spații de birouri, spații industriale, retail, investiții, project management, evaluare sau property management, design și amenajări interioare sau facility management– ne bazăm pe echipe solide, conduse de manageri seniori experimentați, peste 200 de profesioniști împărțiți între divizia de tranzacționare și consultanță (153 de oameni) și cea de facility management (66 de oameni), ceea ce reprezintă cel mai mare efectiv de consultanți, brokeri și evaluatori activi existent la ora actuală pe piața de real estate. Acești oameni lucrează minut de minut, fiecare în linia lui de business și toți în efort conjugat pentru clienți care ne aleg pentru a le vinde sau închiria clădirile, pentru a le dezvolta sau evalua proprietățile sau pentru a le amenaja și administra: Skanska, Vastint, Immofinanz, SImmo sau CA Immo, Regus, ING sau Honeywell, Deutsche Bank sau Globalworth, CTP, WDP sau CPI, toate sunt business-uri de succes la care contribuim prin faptul că preluăm toate preocupările legate de spatțiile acestor clienți în sarcina noastră”, a declarat Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE România.

Astfel, compania își consolidează, conform rezultatelor din anul 2017, poziția de lider al companiilor furnizoare de servicii de consultanță imobiliară, cu rezultate de top atât în brokeraj / intermediere, cât și în administrare de proprietăți, project management și evaluare. Tot în 2017, CBRE a consolidat și noua divizie de Facility Management, prin compania subsidiară CBRE GWS Romania, care a ajuns la 66 de angajați și 2,5 milioane USD cifră de afaceri, cu vânzări estimate pentru 2018 de 6 milioane de USD.

“Ne desfășurăm activitatea într-o piață foarte dinamică și este o realizare majoră că am crescut atât de mult în mod organic, păstrându-ne poziția de lider de piață. Suntem într-o competiție cu noi înșine, în efortul de a ne îmbunătăți în mod constant atât serviciile, cât și echipele, astfel încât să avem forța de a ne sprijini clienții la cel mai înalt nivel. Cifrele pe 2017 oglindesc profesionalismul, know-how-ul și dedicarea oamenilor noștri, cărora le sunt personal recunoscător.”, a adăugat Răzvan Iorgu.