Stiri: Finante

CIMA organizează o conferință de dezvoltare profesională în România

09.06.2016

În ultimii ani, companiile românești au început să investească din ce în ce mai mult în programe de dezvoltare profesională a angajaților. Astfel, aceste investiții au crescut cu 50% în anul 2015, ajungând la o valoare de 2 milioane de euro/an, conform unui studiu realizat de PwC. Însă doar 3% dintre managerii de top și 5% dintre cei care ocupă o poziție de middle management participă la astfel de programe.

Conform unui studiu realizat de Exec-Edu, 63% dintre companiile locale alocă un buget de 400 de euro/an pentru fiecare manager și 31% investesc chiar și 800 de euro/an. Tot din acest studiu reiese că 17% dintre companii și-au redus bugetele pentru programele de dezvoltare profesională, în timp ce 28% l-au mărit.

Aceste cifre dovedesc faptul că România a preluat strategia organizațională a statelor vestice, deși mai are drum lung de parcurs. De aceea, reprezentanții CIMA – organizație britanică ce oferă programe de dezvoltare profesională și calificări în domeniul managementului contabil – vor susține pe data de 16 iunie conferința „Dezvoltarea profesională în industria SSC – Drumul către performanță”.

Conferința este dedicată profesioniștilor locali din domeniile Shared Services Center (SSC) și Global Business Services (GBS) și susține evoluția programelor de dezvoltare profesională în România.

„Managementul companiilor trebuie să înțeleagă importanța și beneficiile pe care programele de dezvoltare profesională le oferă, iar aici putem include cunoștințele și expertiza în jurul celor mai bune practici, creșterea abilității organizației de a răspunde într-un mod eficient la schimbările care apar pe piață, o mai bună înțelegere a mediului de afaceri și multe altele”, declară Krzysztof Kmuk, Emerging Markets Development Manager, CIMA.

Conferința „Dezvoltarea profesională în industria SSC – Drumul către performanță” este organizată de CIMA împreună cu The Hacket Group și va avea loc în incinta hotelului Radisson Blu din București, începând cu ora 09:30. Participarea la eveniment este gratuită, înscrierile făcându-se până la data de 13 iunie, printr-un email la alexandra@nnc-services.com.