Stiri: Companii

Cinci elemente critice în business de care un manager trebuie să țină cont

21.01.2014

Coordonarea şi controlul în timp real al costurilor operaţionale şi al cash flow-ului poate îmbunătăți performanța unei companii, așa cum a arătat experienţa ultimilor ani, iar managerii care fac performanţă sunt atenţi la cinci elemente de bază ale firmelor pe care le conduc, potrivit unei analize Wizrom.

În contextul economic actual, cel mai important element este evident cash flow-ul care, dacă înregistrează o abatere de peste 10% de la nivelul previzionat în cursul unei luni, în condiţiile în care activitatea rămâne constantă, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă.

„Se pot înregistra fluctuaţii periodice şi previzibile ale cash flow-ului, în funcţie de sezonalitatea  afacerii şi mulţi alţi factori, însă orice abatere semnificativă trebuie imediat rezolvată”, spune Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software.

Al doilea element este venitul din vânzarea produselor sau serviciilor. Acesta poate fi coordonat şi controlat cu ajutorul instrumentelor software precum soluţii de gestiune a relaţiei cu clienţii (CRM), respectiv automatizare a forţei de vânzări (SFA), potrivit sursei citate.

Corelarea stocurilor cu vânzările este cel de-al treilea element ce poate fi urmărit în timp real pentru a nu permite achiziţionarea de stocuri neprofitabile sau neonorarea comenzilor din cauza lipsei de produse.

De asemenea, costurile de livrare trebuie ţinute sub control. Gestiunea inteligentă a acestei activităţi poate genera scăderi de costuri operaţionale importante.

Plecând de la aceste cinci elemente, un manager trebuie să poată realiza proiecţii ale veniturilor şi costurilor viitoare, pentru a ştii încotro să îndrepte organizaţia şi ce să raporteze acţionarilor, iar bugetarea se poate face foarte eficient cu ajutorul instrumentelor software  special create în acest scop.

„Contextul general necesită reacţii tot mai rapide şi în perioade de timp tot mai scurte, obligând managerii să-şi adapteze în permanenţă acţiunile pentru atingerea obiectivelor. Managerii care folosesc instrumentele software adecvate pot fi mereu cu un pas înainte”, a încheiat Adrian Bodomoiu.