Stiri: Finante

Reducerea evaziuni fiscale

Cinci firme din Iaşi au prejudiciat bugetul de stat cu 1,5 milioane de lei

22.10.2015

Politiştii din Iași au efectuat ieri trei percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1,5 milioane de lei, prin evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu carne, și înșelăciune. Percheziţiile au vizat cinci companii societăți comerciale, care aveau ca obiect de activitate importurile intracomunitare de carne.

Reprezentanţii acestor firme sunt bănuiți că nu ar fi înregistrat sau ar fi înregistrat fictiv în actele contabile operațiunile economice desfășurate, cauzând bugetului de stat  un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

În urma acţiunilor desfăşurate, polițiștii au ridicat articole de mobilier în valoare de circa 40.000 de lei, despre care există suspiciuni că ar fi fost cumpărate cu bilete la ordin refuzate la plată.

În plus, trei persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la comiterea acestei infracțiuni și înșelăciune au fost reținute de polițiști pentru 24 ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi.

Perchezițiile au fost efectuate în dosarul penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în cadrul căruia săptămâna trecută au fost efectuate alte cinci percheziții în județul Bihor, fiind instituit sechestrul asigurator asupra unui imobil.