Stiri: Energie

Cine a câștigat competiția PowerUp!

26.10.2017

Finala regională PowerUp! și-a desemnat cel mai bun proiect de start-up din domeniul inovațiilor energetice. Câștigătorul competiției regionale este HOMEPOD (www.homepod.ro), proiect fondat de Andrei Toma.

HOMEPOD este un sistem endotermic creat pentru eficiența energetică în clădiri și ajută la reducerea umezelii, dar și la oprirea urmelor de mucegai. Fiind de fapt un termosistem smart conectat la echipamentele electrice și de încălzire, acesta se auto-reglează în funcție de temperatura de afară putând să prezică consumul de energie folosind date din vreme. Beneficiarii vor câștiga astfel cu 30% mai mult, reducând costul cu energia și protejând casele de mucegai.

HOMEPOD este câștigătorul dintre aproape 160 de start-up-uri din nu mai puțin de 23 de țări înscrise din Europa Centrală.

Start-up-urile înscrise în această competiție au prezentat diferite soluții, însă tendința ”inteligentă” este vizibilă, concentrându-se asupra economiilor și optimizării consumului de energie – spune președintele juriului, Tomasz Jastrzebski, Business Creation Manager InnoEnergy.

Participarea la această competiție este o oportunitate unică în ceea ce privește feedback-ul primit de la experți în domeniu la nivel de tehnologie dar și tips-n-tricks de la investitori. Consider că această experiență îți oferă resursele necesare ca să îți marketezi cu succes afacerea atunci când vrei să scalezi spre un alt nivel – menționează Andrei Toma, câștigătorul finalei regionale din România.