Stiri: IT&C

PayPoint Romania

Cine este noul CEO al PayPoint România?

09.06.2021

CEO PayPoint România. Utku Ogrendil a fost numit în funcţia de CEO al PayPoint România. Având o vastă experienţă în domeniul financiar-bancar, acesta se va concentra asupra consolidării poziţiei companiei pe plan local, cu accent pe inovaţie.

CEO PayPoint România. Innova Capital a preluat integral activele PayPoint

Numirea lui Utku Ogrendil în funcţia de CEO al companiei este făcută după ce fondul de private equity Innova Capital a preluat integral activele şi operaţiunile PayPoint Services SRL.

Noul CEO al PayPoint România a studiat administrarea afacerilor la Universitatea din Hartford. Are o experienţă de peste 15 ani în industria financiar-bancară şi a deţinut, de-a lungul timpului, funcţii de conducere în instituţii bancare importante.

„De-a lungul celor 14 ani de activitate pe piaţa locală, PayPoint a investit în tehnologie şi infrastructură pentru a le oferi clienţilor şi partenerilor soluţii şi servicii sigure şi eficiente, menţinându-şi poziţia de principal operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică din România. Credem că există în continuare oportunităţi pentru dezvoltare şi inovaţie, de aceea consolidarea acestei poziţii şi îmbunătăţirea prezenţei în mediul digital sunt două dintre obiectivele principale ale companiei pentru viitor”, spune Utku Ogrendil, CEO al PayPoint România.

Principalul operator de plăţi

PayPoint România este principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail din România. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăţilor pentru 85% din furnizorii de utilităţi şi servicii telecom din ţara noastră. Serviciile companiei sunt disponibile în aproximativ 19.000 de locaţii în care clienţii pot efectua plăţi, cum ar fi facturile pentru:

  • utilităţi, electricitate, gaze, apă
  • telefonie fixă şi mobilă
  • rate, asigurări
  • roviniete
  • bilete de avion
  • internet şi cablu
  • servicii de securitate

Innova Capital este un fond independent de private equity, cu sediul central în Polonia, care investeşte în achiziţii de pachete majoritare ale unor companii de talie medie ce activează în Europa Centrală şi de Est. De la lansarea sa, în 1994, Innova Capital a investit aproximativ 1 miliard de euro în aproape 60 de companii situate în zece ţări din regiune.

Citeşte şi Innova/6 vrea să preia PayPoint. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?