Stiri: Retail

Cinema City va deschide, în 2016, patru noi multiplexuri

09.02.2016

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din ţara noastră, parte din Cineworld Group, va continua să se extindă la nivel naţional şi va lansa, în 2016, patru noi multiplexuri: în Bucureşti, Timişoara, Buzău şi Piatra-Neamţ.

Anul trecut, Cinema City a deschis cinci noi multiplexuri, în Bucureşti şi Constanţa (fiecare cuprinzând şi câte o sală 4DX), precum şi la Deva, Drobeta-Turnu-Severin şi Suceava. Investiţia totală s-a ridicat la circa 27 de milioane de euro.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group şi al doilea mare operator de cinematografe din Europa. Compania şi-a consolidat anul trecut poziţia de lider de piaţă locală ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute şi inovaţii în tehnologia din domeniu.

La ora actuală, Cinema City deţine 22 de cinematografe şi 198 de săli în întreaga ţară.

„Dacă ne gândim că România – o ţară cu 20 de milioane de locuitori în care se vindeau, în 2007, numai 2 milioane de bilete la cinema pe an – a ajuns la peste 11.110.000 de bilete în 2015. Credem că românii iubesc să meargă la film, iar singurul lucru care lipsea în 2007 era infrastructura cinematografelor. Odată ce Cinema City a deschis sălile, oamenii au venit în noile cinema-uri. Prin urmare, considerăm că în anii următori piaţa va continua să crească conform cu această dezvoltare a cinematografelor. Începând din 2007, noi am deschis 22 de cinematografe şi am reuşit să aducem piaţa de cinema din România pe locul al doilea, din punct de vedere al numărului de cinema-uri şi ecrane, în cadrul Cinema City International, şi pe locul al treilea în grupul Cineworld din care facem parte. Ne-am ţinut promisiunea făcută publicului din România, aceea de a-i oferi cea mai spectaculoasă experienţă de cinema, şi am adăugat două săli 4DX în portofoliu, pe lângă IMAX şi sălile digitale 3D şi 2D pe care le deţinem. 2015 a fost un an al creşterii şi extinderii, iar 2016 va merge pe aceeaşi linie de expansiune, pentru a aduce experienţa unică de la Cinema City mai aproape de oameni”, a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, chief executive officer (CEO) al Cineworld.