Stiri: IT&C

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM 2024

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM 2024 va avea loc pe 22 mai

10.05.2024

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM 2024. Conferința Directorilor de IT din România, organizată de către Asociația CIO Council România și Revista CARIERE, va avea loc pe 22 mai 2024, între orele 10.00-17.00, București.

150 de manageri

Evenimentul va reuni 150 de manageri IT, CIOs, CISOs, CTOs și alte categorii de IT professionals care activează în domeniul securității cibernetice (senior levels), oferindu-le acestora o excelentă ocazie de a dezbate provocările cu care se confruntă liderii securității cibernetice astăzi, precum și cele care se întrevăd pentru viitor și de a găsi soluții inovative împotriva celor mai avansate amenințări cibernetice.

Asociația CIO Council România organizează în fiecare an, începând din 2013, CIO Council National Conference, cel mai reprezentativ eveniment pentru comunitatea de Directori IT care pune în discuție cele mai importante teme de pe agenda CIO, problematicile din sfera comunității de afaceri din România, noile trenduri din tehnologie și aplicarea acestora în afaceri precum și problematicile de securitate cibernetică.

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM 2024. Două ediții

Anul acesta, conferința CIO Council va avea două ediții: cea din 22 mai și încă o ediție în toamnă, pe 9 octombrie 2024.

CIO Council Cybersecurity Forum din 22 mai 2024 are ca temă centrală securitatea cibernetică in era AI.

Într-o eră definită de interconectarea digitală și de progresul tehnologic, fuziunea inteligenței artificiale (AI) și a securității cibernetice se află în fruntea protejării peisajului nostru digital. Pe măsură ce organizațiile navighează în acest peisaj în evoluție, ele trebuie să atingă un echilibru între valorificarea inovațiilor bazate pe inteligență artificială și atenuarea riscurilor asociate. Prin adoptarea AI ca un multiplicator de forță în securitatea cibernetică, încurajând în același timp o cultură a vigilenței și adaptabilității, organizațiile își pot proteja în mod eficient activele digitale și pot atenua amenințările cibernetice emergente.

Potențialul de transformare al inteligenței artificiale

Potențialul de transformare al inteligenței artificiale promovează noi oportunități pentru CIO și CISO, cum ar fi Detectarea și Prevenirea amenințărilor, Răspunsul îmbunătățit la incidente, Analiza predictivă, Mecanismele adaptive de apărare. În cele din urmă, sinergia dintre expertiza umană și tehnologiile bazate pe inteligența artificială va modela viitorul securității cibernetice, dând putere organizațiilor să facă față amenințărilor în evoluție cu încredere și rezistență.

Directiva NIS2 servește drept catalizator pentru consolidarea rezistenței securității cibernetice și promovarea unei culturi de gestionare proactivă a riscurilor în cadrul companiilor care operează în sectoare esențiale din UE. Prin alinierea strategiilor lor cibernetice la cerințele directivei, companiile își pot îmbunătăți postura de securitate cibernetică, pot atenua riscurile cibernetice și pot contribui la reziliența generală a infrastructurii critice și a serviciilor esențiale.

Audiența în sală va fi formată din membrii CIO Council România

CIO Council vă invită la CIO Council Cybersecurity Forum, 22 mai 2024 pentru a discuta despre modul în care CIO, CISO și consiliile vor îmbrățișa AI și noile tehnologii pentru a proteja companiile și pentru a dezbate cele mai recente provocări din industrie.

Audiența în sală va fi formată din membrii CIO Council România, CIOs ai companiilor românești și străine, lideri ai mediului de business IT, reprezentanți ai mediului public și guvernamental.
O participare mai extinsă va fi asigurată în mediul online, din rândul comunității de peste 2000 profesioniști IT formată în cei 11 ani de existență a evenimentului.

Temele dezbătute

În cadrul ediției de anul acesta, principalele teme de dezbatere sunt:

 Tendințe tehnologice AI și securitate cibernetică.
 Conformitate Directiva NIS 2.
 Protecția datelor și transformarea digitală
 Managementul riscurilor de securitate cibernetică
 Confidențialitatea datelor și reglementări

CIO COUNCIL CYBERSECURITY FORUM 2024. Speakeri

• ALINA POPA, CFO, OMV Petrom
• DAN CÎMPEAN, Director DNSC – Directoratul Național de Securitate Cibernetică
• ANDREEA IONIȚĂ, Chief Digital Technology Officer, E.ON România, CIO Council Member
• ANDREI BICA, CFO, Profi Rom Food
• IONUT ROSCA, Data Protection Solutions Specialist, Dell Technologies
• ALEXANDRU GHIOCA, Solution Engineer, OPSWAT
• ANDREI IONIȚĂ, Regional Director of Government Affairs and Strategic Accounts, Bitdefender
• MAJA MIKIC, Executive Director- Digital Transformation BRD
• DRAGOȘ STĂNESCU, CIO, Syngenta, CIO Council Member
• IOANA BELU, Senior Lecturer, Romanian Banking Institute
• CLAUDIU NEGREA, Director adjunct, Direcția monitorizare a infrastructurilor pieței financiare și a plăților, BNR
• LAURENȚIU MANDU, Board Member, CIO Council Romania
• CRISTIAN CUCU, CIO Council Member
• CĂLIN RANGU, Vice President, CIO Council
• GABRIEL HERBEI, CTO First Bank, CIO Council Member
• BOGDAN TUDOR, Board Member, CIO Council

Moderatorul evenimentului: YUGO NEUMORNI, Președinte CIO Council.

Citești și Provocările companiilor din Europa Centrală și de Est care se extind la nivel global