Stiri: IT&C

CIO Talks 2023

CIO Talks 2023 are loc pe 20 septembrie. Ce subiecte se vor dezbate?

18.09.2023

CIO Talks 2023 – Banking and Financial solutions. Fintech. Analytics Miercuri – va avea loc pe 20 Septembrie 2023, începand cu orele 14:00. Tendințele în industria financiară se îndreaptă spre inovația semnificativ mai mult determinată de tehnologii și colaborare, sau integrare în ecosistemul Fintech si spre o transformare digitală continuă și un rol avansat al AI și al roboticii.

”Anul 2023 va reprezenta o transformare tehnologică”

”Anul 2023 va reprezenta o transformare tehnologică, cu tendințe principale legate de migrarea in cloud, utilizarea DevOps și strategiile multichannel. Băncile trebuie să se focuseze pe dezvoltarea produselor orientate spre client, spre un nou customer-experience care să fie condus de analize asupra datelor, să fie data-driven și cross-channel. Va trebui să se uite mai mult la embedded-finance, banking-as-a-service, modernizarea aplicațiilor core și o gestiune mai bună a cheltuielilor cu IT-ul și serviciile aferente.

Ca să rezumăm prioritățile organizațiilor de servicii financiare, că nu mai vorbim doar de bănci, asiguratori, ci de o noua generație de companii de servicii financiare, vor fi îmbunătățirea experienței digitale a clienților, dezvoltarea capabilităților de tip data-analytics și reducerea costurilor operaționale”, spun organizatorii.

Soluții FinTech

Conform acestora, fiecare din aceste priorități pot fi adresate direct prin soluții FinTech, fie că vorbim de AI, blockchain, robotică, big data etc, pentru a asigura mai multe servicii customer-centric, a devolta cele mai bune practici organizaționale și a obține cele mai bune rezultate prin tehnologii inovative.

O tendință esențială, dincolo de tehnologia efectivă, este dezvoltarea de noi competențe, atât tehnice cât si la nivelul specialiștilor bancari, economiștilor, pentru conceperea produselor de business si a noilor modele organizaționale, mai ales că lumea metaversului se apropie în decada următoare.

Subiectele dezbătute

Așadar, CIO Talks revine in data de 20 Septembrie 2023, cu o noua editie, care are ca principale subiecte de dezbatere:

 Noile tendințe în lumea soluțiilor financiar-bancare
 Ce tehnologii ating maturitatea, platoul de productivitate. Avem una sau mai multe regine?
 Care sunt noile concepte si idei tehnologice, sunt o evoluție sau o revoluție?
 Înregistrăm tehnologii care au deziluzionat? Daca da, se vor remodela?
 Care sunt noile competențe profesionale de dezvoltat în viitor
 Băncile ca birocrații organizaționale, vor dispărea și se vor transforma în FinTech-uri?
 Euro sau leul digital, vor rescrie arhitectura și organizarea serviciilor bancare?
 Impactul noilor reglementări (NIS, DORA, etc), țin de tehnologie sau de organizare?
 Securitatea și criminalitatea informatică sunt o piedică sau un promotor al noilor tendințe? Care va fi impactul problemelor și riscurilor operaționale generate de securitatea informatică.
 Care este rolul si viitorul CIO într-o companie financiară a viitorului?
 AI, blockchain, cloud-ul, robotica, data-analytics, etc sunt facilitatori de business. Cum se construieste un business-case in acest sens?
 Care sunt tehnologiile care asigură reducerea costurilor, excelența operațională

Speakeri

Printre invitații speakeri ai evenimentului:

 Călin Rangu, Decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Danubius, Vicepreședinte CIO Council
 Dragoș Stănescu, CIO Syngenta, CIO Council Romania Member
 George Lazar, CIO Council Member
 Bogdan Tudor, Vice-president CIO Council Romania

Moderator al evenimentului este YUGO NEUMORNI, President CIO Council Romania

Participarea la eveniment este gratuită și se face pe baza confirmării înregistrării.

Înregistrarea se poate face accesând pagina evenimentului, unde se găsesc toate detaliile privind temele de discuție și vorbitorii acestei ediții.

Citește și Cele mai mici plăci de dezvoltare IoT