Stiri: IT&C

CIT Grup a raportat în primul semestru un avans de 44% al vânzărilor

13.08.2014

CIT Grup, principalul distribuitor pe nișa echipamentelor IT refurbished, a anunţat o creștere de 44% a vânzărilor în primul semestru al anului și vizează o cifră de afaceri de 5 milioane euro pentru 2014. Cu venituri care depășesc 2 milioane de euro, CIT Grup este una din puținele companii românești specializate în distribuția de echipamente IT refurbished. În perioada analizată, 65% din venituri au fost asigurate de rețeaua proprie de distribuție, care depășește 3.000 de distribuitori înregistrați, din care peste 500 sunt activi în fiecare lună.

În același timp, 25% din cifra de afaceri a fost asigurată de vânzarea către segmentul B2B, iar 10% de achizițiile făcute de persoane fizice.

“Conceptul refurbished este foarte bine primit în Europa, potrivindu-se la fel de bine și pe piața din România: produse brand, de calitate, la un preț cu până la 30% – 60% mai scăzut și în condiții de garanție mai mare decat în cazul unui produs nou. În plus, având în permanență cateva zeci de mii de produse pe stoc, a căror valoare depășește 2 milioane de euro, putem onora orice comandă de azi pe mâine”, a afirmat Dan Iliescu, CEO și fondator CIT Grup.

Creşterea a fost datorară de dezvoltarea unei rețele de distribuitori, compania oferind în cazul produselor refurbished cea mai bună marjă din piață, de până la 30%.

“Beneficiază, în plus, și de o perioadă de 60 de zile în care pot  returna produsele nevândute. Toate aceste aspecte ne îndreptățesc să estimăm că vom aveam o creștere anuală de 30-40% în următorii trei ani, astfel încât, în 2017-2018 să depășim o cifră de afaceri de 10 milioane de euro”, a mai spus Dan Iliescu.