Preluarea CIT One.

Compania de transport valori CIT ONE are trei noi acționari. Despre cine este vorba?

27.11.2019

CIT ONE companie transport valori. Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank devin acționari cu cote egale în cadrul CIT ONE. Este vorba de una dintre cele mai importante companii din piața de transport valori.

CIT ONE companie transport valori. Tranzacție tripartită

”Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank România au semnat o tranzacție tripartită prin care vor deține o cotă egală de acțiuni de câte 33,3% în CIT ONE, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori de pe piața din România”, au anunțat cele trei bănci.

CIT ONE companie transport valori. Strategia celor trei bănci

Această tranzacție se aliniază cu strategia celor trei bănci de a optimiza, dezvolta și eficientiza transportul și procesarea numerarului.

Înțelegerea reprezintă un pas strategic efectuat cu succes de către cele trei companii, care urmează direcția de consolidare a acestui segment de piață si tendința, la nivel internațional, de colaborare între jucătorii din piața bancară în acest domeniu.

Pe termen scurt și mediu, cei trei parteneri de afaceri au în vedere dezvoltarea accelerată a activității CIT ONE.

CIT ONE companie transport valori. Acordul autorităților

Încheierea tranzacției este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de supraveghere și de concurență competente, precum și a unui set mai amplu de formalități legale.

BCR

Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, include operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

BRD

BRD – Groupe Société Générale este a treia mare bancă din țara noastră și cea mai extinsă rețea bancară privată a țării. Bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienți persoane fizice și pentru 91.000 de IMM-uri si 5.750 de companii mari și medii.

Banca deține:

  • aproximativ 5000 de angajați
  • 366 de agenții în toată țara
  • aproximativ 800 de ATM-uri
  • 290 de mașini multifuncționale (MFM-uri)
  • o rețea de 22.000 de POS-uri

Citește și Logiscool tabere de iarnă 2020: Când încep înscrierile?

 

 

 

 

Citiți și despre: