Stiri: Constructii

CITR a vândut birourile Swan din Pipera cu 30,3 milioane de euro

15.10.2016

CITR a încheiat procedura de vânzare a ansamblului imobiliar Swan Office&Technology Park, obținând 30,3 milioane de euro, cu aproximativ 50% peste prețul aprobat de creditori. Bogdan Gorde, manager de proiect și Senior Partner CITR, a explicat că au fost contactaţi câteva sute de investitori din toată lumea pe parcursul procedurii, iar peste 150 dintre aceștia, de 26 de naționalități, s-au arătat direct interesați de proiect.

„Suntem mândri că am încheiat încă o procedură de succes, care influențează dinamica pieței de real-estate din România. Vânzarea proiectului vine în urma unui efort susținut al echipei de specialiști a CITR, care a reușit să crească cu peste 130% suprafața închiriabilă, de la 33% cât era la debutul insolvenței, la 78% cât este la momentul vânzării. Această performanță a crescut incontestabil valoarea proiectului și l-a făcut mai atractiv pentru investitori”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Managing Partner CITR.

Per total, şase investitori au negociat în cursa finală pentru clădirile de birouri din Pipera, după ce au îndeplinit criteriile solicitate de CITR, oferind cel puțin 20.600.000 euro. Astăzi, proiectul a fost adjudecat de Smartown Investments, consiliați de Wolf Theiss Romania, cu 30,3 milioane de euro, cea mai mare ofertă depusă în timpul negocierilor directe.

Swan Office & Technology Park este un ansamblu imobiliar de clasa A situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, și este compus din proprietate imobiliară formată dintr-un teren cu suprafața de 27.867,01 mp și 3 clădiri de birouri 2S+P+5E plus anexe.

Suprafața închiriabilă este de 29.124 mp, căreia i se adaugă un lot de teren pentru dezvoltare ulterioară cu suprafața de 5.000,02 mp, inclusă în suprafața totală a ansamblului. De asemenea, printre bunurile vândute se află echipamente tehnologice, aparatură de măsură și control, mobilier de birou și contracte de închiriere spații comerciale.