Stiri: Finante

City Insurance rezultate 2018

City Insurance: Deschiderea procedurii de redresare financiară este nelegală

25.04.2016

City Insurance afirmă că decizia Autorității de Supraveghere Financiare (ASF) prin care s-a dispus deschiderea procedurii de redresare financiară a Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance este nelegală și netemeinică.

„Decizia Autorității de Supraveghere Financiară prin care s-a dispus deschiderea procedurii de redresare financiară a Societății de Asigurare — Reasigurare City Insurance S.A. este esențial nelegală și profund netemeinică. Fără a intra într-o analiză de fond, vă informăm că toate considerentele acestei decizii nu dovedesc existența niciunei împrejurări din cele expres și limitativ prevăzute de lege care să permită luarea unei asemenea măsuri. Textul invocat în decizie impune că, pentru a se lua o asemenea măsură, era necesar ca autoritatea să fi constatat — pe bază de date obiective — că, prin încălcări ale obligațiilor specifice, s-a pus în pericol onorarea obligațiilor asumate față de asigurați”, au precizat reprezentanţii companiei.

Potrivit sursei citate, conducerea ASF a ignorat rezultatul auditului comunicat de firmă la data de 18 aprilie 2016 din care rezultă că sunt îndeplinite și depășiți toți indicatorii impuși de Solvency II — legea în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a anunțat, pe 18 aprilie, că a decis deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan la Societatea de Asigurare — Reasigurare City Insurance SA, în urma unei analize diagnostic de supraveghere și a unui raport de control inopinat care au scos în evidență o serie de deficiențe privind solvabilitatea și nivelul capitalului societății