Sanatate

Clinica HIPOCRAT – sănătate înainte de toate

01.03.2015

Planurile de viitor ale companiei includ extinderea serviciilor medicale. Cu un portofoliu de sute de mii de pacienți, Clinica Medicală Hipocrat s-a numărat printre deschizătorii de drumuri pe piaţa autohtonă de servicii medicale private. Istoria clinicii începe în anul 1996, iar pacienții pot apela acum la servicii medicale private de încredere de tip ambulator, spital și laborator, la unitățile din București, Ilfov, Giurgiu și Prahova.

În clinicile Hipocrat, pacienţii găsesc o gamă largă de specialităţi medicale și primesc ajutorul a peste 400 de cadre medicale, profesionişti de elită, aparatură de ultimă generaţie, dotări în conformitate cu standardele naţionale și internaţionale şi mai ales dorinţa de a oferi cele mai bune servicii pacienţilor care au nevoie să-şi recupereze sau să-şi îmbunătăţească sănătatea.

Scurt istoric

Primul centru medical Hipocrat a fost Clinica Chișinău, deschisă în anul 1996, pe Bulevardul Chișinău numărul 16 din București. Natural, Hipocrat şi-a extins activitatea, ajungând să numere acum cinci centre în Capitală și alte patru în județele Ilfov, Giurgiu și Prahova.

În prezent, Hipocrat se bucură de o poziție fruntașă în topul furnizorilor de servicii medicale private în România.

Specializări

Clinica Hipocrat Chișinău oferă asistență medicală pentru numeroase specialități medicale, diverse tipuri de explorări funcționale și o gamă largă de analize de laborator.

În Spitalul Hipocrat Rahova pacienții pot beneficia de consultații pentru o gamă largă de specialități și de analize de laborator. Pacienții internați sunt tratați în cadrul unor saloane moderne echipate la standarde înalte sau în rezerve cu un pat, prevăzute cu grup sanitar propriu, televizor, frigider și aer condiționat. În acest centru medical, blocul operator are în componență o sală de operații dotată cu aparatură de anestezie și chirurgie ultraperformantă, sistem modern de urmărire și tratament postoperator.

Spitalul de Recuperare Medicală Hipocrat din cartierul bucureștean Pantelimon, pe strada Fântânica numărul 22A, este al treilea centru medical deschis în Capitală. Investiția în acest centru s-a ridicat la aproximativ 5 milioane de euro, iar spitalul reunește o echipă de medici profesioniști și aparatură de înaltă performanță. Spitalul pune la dispoziția pacienților cea mai modernă bază de tratament pentru balneofizioterapie, prin proceduri complete de recuperare pentru toate tipurile de afecțiuni, salină și bazin medical. De asemenea, pacienții cu deficit locomotor pot beneficia de transport sanitar de la domiciuliul pacientului la sediul spitalului, în vederea efectuării procedurilor de recuperare medicală. Totodată, pacienții spitalului pot alege să fie consultați de medici de diferite specialități medicale dar pot beneficia și de analize realizate într-un  laborator modern echipat.

Important de menționat este faptul că toate clinicile Hipocrat dețin laboratoare de analize medicale având scopul declarat de a oferi siguranță pacienților prin acuratețea rezultatelor și rapiditatea eliberării acestora. Mai mult decât atât, laboratoarele sunt dotate cu linii moderne automatizate pe biochimie, imunologie și hematologie și efectuează, lunar, mii de analize de laborator. Am încercat să ne diferențiem prin realizarea unei centru de tratament unic în țară, dotat cu aparatură de ultimă generație. Spre exemplu, sistemul G-EO, aflat în cadrul Spitalului de Recuperare Hipocrat, este singurul sistem din România și, în același timp, cel mai performant sistem robotic pentru neuro-reabilitare la adulți și copii. Este singurul dispozitiv de reabilitare a mersului din lume, capabil să simuleze atât urcatul cât și coborâtul scărilor. Pentru moment, principala noastră preocupare reprezintă popularizarea serviciilor noastre în rândul pacienților. Ne propunem că în acest an cel puțin 10.000 de pacienți să ne treacă pragul atât din București cât și din toată țara, având în vedere faptul că unele aparate medicale există numai în spitalul nostru” ne-a declarat doctor Nawshar Shekhel, managerul general al lanțului de clinici Hipocrat.

Relaxare și terapie

În cadrul Spitalului de Recuperare se află salina Hipocrat, care a fost amenajată pe o suprafață de 120 metri. Salina este construită din blocuri de sare naturală, neprelucrată, precum și din renumită sare de Himalaya, iar blocurile de sare sunt prinse cu un adeziv special netoxic, ceea ce permite ca aerul inhalat să fie de cea mai bună calitate.

Salina Hipocrat oferă posibilitatea de relaxare într-un ambient plăcut și liniștit, dar și terapie pentru sistemul respirator și imunitar. Pentru petrecerea timpului liber într-un mod confortabil salina pune la dispoziția pacienților televizor, Internet wireless și un spațiu special amenajat pentru copii, cu jocuri sau planșe de colorat.

Ajutor complet

Toate centrele medicale Hipocrat din județul Ilfov, Ploiești și Giurgiu dețin, de asemenea, laboratoare dotate cu aparatură de laborator performantă, iar unul din sediile din Ploiești furnizează și servicii de radiologie și imagistică medicală.

Serviciul de ambulanță Hipocrat completează gama serviciilor medicale, parcul propriu de autosanitare fiind dotat în conformitate cu ultimele standarde pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență în cele mai bune condiții și în cel mai scurt timp.

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le oferă grupul de clinici Hipocrat pentru pacienți este furnizarea de servicii medicale complexe. “În clinicile noastre oferim pachete medicale complete: consultații, servicii paraclinice realizate cu aparatură de ultimă generație: RMN, CT, ecografii 4D, radiografii etc., internări de zi, analize de laborator, recuperare medicală, serviciu de ambulanță, dar și servicii medicale la domiciliu” ne-a explicat domnul doctor Nawshar Shekhel. În plus, pentru a întregi oferta serviciilor medicale, clinicile Hipocrat oferă pacienților diverse cupoane sau vouchere, adresându-se și companiilor, prin pachete medicale diversificate.

Planuri de viitor

Cu o cifră de afaceri care s-a ridicat la aproximativ 40.000.000 de lei, înregistrată anul trecut, oficialii Hipocrat estimează pentru 2015 o creștere de aproximativ 20%. “Pe viitor dorim să extindem serviciile Spitalului de Recuperare prin tratamente de înfrumusețare corporală și noi specialități medicale. Principalul nostru obiectiv este mărirea satisfacției pacienților care devin din ce în ce mai exigenți și informați, prin oferirea unor servicii medicale de calitate și eficiente” ne-a declarat dr. Nawshar Shekhel, manager general al lanțului de clinici Hipocrat.