Sanatate

Clinicile Dentare Dr. Leahu, cea mai extinsă rețea din domeniul stomatologiei

01.05.2021

Numărul clinicilor din rețea a ajuns la 14, având prezență în 9 orașe din România, dar și internațional, prin one-stop-shop-ul de la Londra. Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, compania nr. 1 în industria serviciilor stomatologice din România, 2020 a fost un an memorabil, nu numai prin provocările pe care le-a adus la nivel uman, economic și social, ci și prin resetarea accelerată impusă de context. A fost poate cel mai dificil an din existența companiei, un exercițiu de adaptare continuă la multiplele schimbări determinate de contextul epidemiologic nemaiîntâlnit în domeniul în care activează, în sănătate. Astfel s-a trecut dintr-o criză în alta – criza materialelor de protecție și a dezinfectanților, restricționarea domeniului și desele schimbări de legislație, carantinarea orașelor, reavizarea activității, cu cerințe diferite de la DSP-urile din fiecare județ.

În ciuda tuturor schimbărilor continue, Clinicile Dentare Dr. Leahu au rămas singurele entități private din stomatologie care au asigurat urgențele neîntrerupt, în județele în care sunt prezente

2020 a fost, în aceeași măsură, un an de confirmare pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu. „În primul rând, misiunea cu care am plecat la drum acum 10 ani, aceea de a construi pentru binele pacientului, și-a dovedit relevanța într-un context în care actul medical realizat la nivelul cel mai înalt de siguranță a fost absolut necesar. A fost o confirmare că suntem un business solid, care poate să reziste în orice condiții, obținând votul de încredere al investitorilor, partenerilor, pacienților și echipei. Sfârșitul de an ne-a adus cel mai relevant nivel de validare, prin parteneriatul încheiat cu fondul de private equity Morphosis Capital, alături de care vom continua dezvoltarea în următorii ani”, ne-a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Prezență în 9 orașe și peste hotare

La 10 ani de la înființare, Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă cea mai extinsă rețea din domeniul stomatologiei, cu prezență în 9 orașe din România – București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Ploiești – și o clinică la Londra, având 112 cabinete, pe o suprafață a spațiilor de peste 5.500 metri pătrați și cu o echipă de peste 450 de angajați. Fiecare clinică integrează cel puțin un centru de radiologie dentară digitală.

În prezent, numărul clinicilor din rețea a ajuns la 14, având prezență în 9 orașe din România, dar și internațional, prin one-stop-shop-ul de la Londra. În a doua jumătate a anului 2020, după adaptarea proceselor la contextul actual, compania a accelerat procesul de dezvoltare pe care îl pregătise dinainte de pandemie.

Numărul clinicilor din rețea a ajuns la 14, având prezență în 9 orașe din România, dar și internațional, prin one-stop-shop-ul de la Londra

În septembrie 2020 a fost deschis cel mai mare centru de stomatologie din regiunea Moldovei, la Iași, prin sistemul de parteneriat local, printr-o investiție de 750.000 de euro. Este un centru cu 12 cabinete, 2 centre de radiologie, bloc operator și integrează pe un sfert din suprafață serviciile pentru copii.

Ca urmare a faptului că la Iași ajung pacienți din toată Moldova, de obicei cazuri dificile, considerate imposibil de rezolvat, dar și datorită faptului că Clinicile Dentare Dr. Leahu s-au bucurat de o primire extrem de călduroasă din partea comunității locale, s-a decis extinderea activității în această zonă. Astfel, 12 medici s-au alăturat imediat echipei, aducându-și aportul la restabilirea stării de sănătate a populației din zonă.

În noiembrie 2020, a fost inaugurată clinica de la Londra care funcționează sub brand-ul Implant Expert Liverpool Street, o investiție de 400.000 de lire sterline, susținută din suma atrasă în urma emisiunii de obligaţiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București. Aceasta este o clinică cu 4 cabinete și un centru de radiologie, a cărei amenajare a durat 4 luni.

Un nou parteneriat cu Corident Sibiu

„În decembrie 2020, ne-am extins prezența la Sibiu, prin preluarea pachetului majoritar al Corident Pro, o clinică cu activitate de 25 de ani pe plan local. Luna aceasta (aprilie 2021) deschidem clinica din Ploiești”, continuă CEO-ul companiei.

La Sibiu, Clinicile Dentare Dr. Leahu au implementat sedarea conștientă și se implică în rezolvarea unor cazuri complexe, inclusiv pe partea de chirurgie maxilo-facială. Partenerul din Sibiu, dr. Bogdan Oprea este expert în tehnologia digitală, medic primar stomatologie generală, dar și doctor în științe medicale și trainer CEREC CERTIFICAT I.S.C.D, contribuind astfel la implementarea procesului de digitalizare în întreaga rețea.

La Sibiu, Clinicile Dentare Dr. Leahu au implementat sedarea conștientă și se implică în rezolvarea unor cazuri complexe, inclusiv pe partea de chirurgie maxilo-facială

Pentru 2021, compania are în plan deschiderea în primă etapă a clinicilor aflate în curs de amenajare – pe cea de la Ploiești, dar și pe cea de la Cluj, care va fi cea mai mare clinică din rețea, cu 18 cabinete și bloc operator.

În continuare însă, compania rămâne deschisă prospectării și propunerilor primite din piață și evaluează toate propunerile primite de la clinicile independente din țară care vor să se alăture rețelei sau pe cele ale managerilor care vor să se dezvolte în sistem de parteneriat.

Planul de investiții

În prezent, compania are în desfășurare la Sibiu un proiect pilot în care au fost investiți 25.000 euro în tehnologia MOD Jaw.

În clinicile din afara Bucureștiului, compania investește în prezent în achiziționarea de scannere intraorale în valoare de 175.000 de euro. Astfel, strategia asumată față de investitori odată cu tranzacționarea obligațiunilor emise la Bursa de Valori București vizează dezvoltarea, iar extinderea la nivel național este posibilă și prin activarea sistemului de parteneriate, model care s-a dovedit a fi de succes anterior prin deschiderea clinicilor din Pitești și Oradea.

Cel mai relevant nivel de încredere a fost posibil tot în ultimul trimestru al 2020, prin alăturarea unui partener, Morphosis Capital, alături de care Clinicile Dentare Dr. Leahu își vor continua dezvoltarea în următorii 5 ani, având în plan deschiderea a încă 22 de clinici stomatologice.

O echipă în continuă creștere

Echipa este formată în prezent din 450 de persoane, dintre care 126 de medici și 5 specialiști în anestezie generală. După o perioadă cu provocări în timpul stării de urgență, în care doar o treime din echipă a fost activă, după reluarea activității s-a continuat și extinderea, motiv pentru care echipa a fost crescută cu aproximativ 100 de persoane, în direcție cu dezvoltarea clinicilor și pentru împlinirea nevoilor existente în anumite clinici din țară. Clinicile Dentare Dr. Leahu va continua angajările pe măsură ce se vor deschide centrele noi aflate în proces de amenajare.

Echipa este formată în prezent din 450 de persoane, dintre care 126 de medici și 5 specialiști în anestezie generală

„Suntem în cazul fericit în care avem alături specialiști motivați. Și nu doar de latura materială, cât, în special, de oportunitățile ulterioare de dezvoltare, de programele de mentorat, de know-how-ul și cazuistica disponibile, de accesul la tehnologii avansate. Gradul de retenție a fost întotdeauna foarte mare, de 96%. Ne dorim să rămână așa, deoarece este importantă stabilitatea echipei în contextul dezvoltării și pentru că lucrăm pe o zonă extrem de sensibilă – sănătatea oamenilor. Cred că cel mai important este că facem parte dintr-o echipă care schimbă la față stomatologia din România. Ne-am continuat programele interne de instruire și, în plus, am obținut de la Ministerul Sănătății Avizul pentru Derularea Programelor de Rezidențiat” precizează Dr. Ionuț Leahu.

Educație pentru Sănătate Dentară

Implicarea companiei la nivelul comunității este prin specificul domeniului, prin educație despre sănătatea dentară către consumator. Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă jumătate din informația existentă în piață și reprezintă prima sursă de informare pentru pacienți (site-ul are 1,6 milioane de vizitatori unici). Realitatea curentă este aceea că peste jumătate dintre români nu ajung la medicul stomatolog și o treime din familiile din România nu își duc copiii la dentist.

În timpul pandemiei, compania a depus toate eforturile ca inițiativa pe care a gândit-o alături de Fundația Inovații Sociale Regina Maria și alți 16 parteneri să prindă viață – oamenii fără posibilități sau cu posibilități materiale reduse să aibă un loc în care să acceseze serviciile stomatologice. Astfel, în luna mai a anului trecut a fost deschisă Clinica Socială de Stomatologie, accesată deja de foarte mulți pacienți, în care au fost puse la dispoziție echipamente și o echipă de lucru dedicată.

Clinicile Dentare Dr. Leahu a obținut de la Ministerul Sănătății Avizul pentru Derularea Programelor de Rezidențiat

În aceeași direcție de responsabilitate socială și profesională, se înscrie și implicarea activă în formarea viitoarelor generații de medici specialiști prin obținerea de la Ministerul Sănătății a Avizului pentru Derularea Programelor de Rezidențiat și activarea programelor din propriul centru de instruire.

Astfel, nu este surprinzător faptul că rezultatele financiare preliminare consolidate arată o creștere cu 18% față de 2019 și cea mai bună evoluție de business din domeniu, cifra de afaceri fiind de 59,2 milioane lei.

„Am deservit 15.000 de pacienți unici și a fost o reală performanță a echipei, în special pentru că a fost un an de adaptare la schimbările continue determinate de contextul epidemiologic și de legislație survenite în România și Europa. Ne continuăm planurile de extindere la nivel național, așadar țintim în continuare un ritm ascendent al evoluției business-ului”, a declarat, în încheiere, Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/clinicile-dentare-dr-leahu-interventii-precise-realizate-cu-tehnologie-de-ultima-ora/