Sanatate

Clinicile Dr. Leahu

Clinicile Dentare Dr. Leahu – de la 0 la 100

01.06.2022

Instituția nr. 1 din stomatologia românească, cu afaceri de peste 100 de milioane de lei și prezență în toate regiunile istorice. Clinicile Dentare Dr. Leahu, compania numărul 1 în industria serviciilor stomatologice din România, a încheiat cu cea mai mare creștere din istorie un an marcat de impredictibilitate și de multiple schimbări la nivel social și economic. Astăzi, rețeaua este formată din 18 clinici, în 13 orașe la nivel naţional – Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Turda, iar echipa a ajuns la 600 de angajați și colaboratori.

„În rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu sunt incluse, în momentul de față, nu mai puțin de 157 de cabinete dentare și un laborator de tehnică dentară complet digitalizat, extinse pe o suprafață totală de peste 8.000 de metri pătrați, ceea ce ne-a permis un flux operațional continuu – una dintre sursele de creștere din 2021. Seria investițiilor pentru dezvoltare a continuat anul trecut, fiind alocat un buget total de 3,8 milioane de euro pentru noile clinici deschise care integrează și cel puțin un centru de radiologie dentară digitală, dar și conceptul pentru copii, Academia Spațială Dr.Leahu”,  ne-a declarat Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Investiții de 3,8 milioane de euro în extindere și digitalizare

În domeniul medical, investiția în tehnologie este condiția principală pentru a-i oferi pacientului sănătate reală – acces rapid, eficient, cu o rată maximă de succes, la toate opțiunile de tratament.

Pentru o organizație mai mare de tip rețea, precum Clinicile Dentare Dr. Leahu, deschiderea pentru digitalizare este dictată de nevoia pentru eficientizare și fluidizare a proceselor interne. În condițiile în care, fiecare dintre noi suntem 80% online, este evident și faptul că pacientul își ia informația din online. Acesta este motivul pentru care atenția și inițiativele digitale merg inclusiv înspre construirea unor canale de informare și educație puternice și înspre un engagement și un dialog permanent cu o comunitate activă din jurul companiei.

În domeniul medical, investiția în tehnologie este condiția principală pentru a-i oferi pacientului sănătate reală – acces rapid, eficient, cu o rată maximă de succes, la toate opțiunile de tratament

În centrul preocupării fiecărei clinici din rețea stă un factor de diferențiere și anume, atenția acordată pacientului, nevoilor și dorințelor acestuia.

„Dacă pacientului i se dă o a doua șansă în a avea dinți ficși, dacă i se spune că există soluție pentru condiția deficitară a danturii sale, dacă îi reușești reconstrucția totală a danturii în 24 de ore sau se bucură de un sistem inovator de restaurare dentară rapidă (coroane și fațete într-o singură oră), dacă îi înțelegi resorturile după care funcționează, îi vei oferi ceea ce are nevoie, inclusiv un serviciu digital”, menționează Dr. Ionuț Leahu.MEGAGEN

Extinderea, principala direcție

2021 a fost un an intens, având ca principală direcție deschiderile clinicilor din țară ale căror lucrări erau planificate sau în curs de desfășurare. Astfel, în luna aprilie, printr-o investiție de 500.000 de euro, a fost inaugurată clinica din Ploiești. În luna august, a fost inaugurat un prim centru în estul țării, la Galați, în parteneriat, în urma unei investiții totale de 600.000 de euro.

2021 a fost un an intens, având ca principală direcție deschiderile clinicilor din țară ale căror lucrări erau planificate sau în curs de desfășurare

La sfârșitul lunii octombrie, a fost deschisă cea mai mare clinică din rețea, cea de la Cluj-Napoca, al doilea centru din județ (după cel din Turda), la finalul unui proces care a durat 3 ani și cu un buget total investit de peste 2 milioane de euro.

Investițiile au fost încheiate prin inaugurarea clinicii de la Craiova, cu o sumă investită de 540.000 de euro. Au fost, de asemenea, demarate lucrările de amenajare pentru clinicile planificate pentru 2022 – centrul din Brașov, inaugurat recent, și cel din București, care va fi deschis în perioada următoare.

Cele mai noi parteneriate ale Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Un parteneriat recent important al Clinicilor Dentare Dr. Leahu a fost cu Sanopass, făcând posibilă oferirea primului abonament stomatologic exclusiv digital din România, care vine în 3 tipuri de variante de servicii și prețuri. Aceasta reprezintă o soluție digitală dezvoltată pe nevoile actuale ale pacienților, permițând adopția pe o scară largă a abonamentelor pentru prevenție, la un cost redus, un serviciu necesar în context pandemic.MEGAGEN

Totodată, rețeaua de clinici Dr. Leahu a pus bazele unei colaborări cu Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City, care permite abordarea integrată a pacienților care prezintă patologie tumorală orală, oferindu-le acestora posibilitatea parcurgerii întregului proces, de la diagnosticare la tratare, dar și tratamente post-operatorii.

Aceasta este prima inițiativă privată prin care echipe mixte de medici cu specialități diferite din cadrul rețelei Dr. Leahu și Spitalului de Oncologie Monza colaborează pentru a le oferi pacienților cu această afecțiune o soluție completă și rapidă de acțiune.

Rețeaua de clinici Dr. Leahu a pus bazele unei colaborări cu Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City, parteneriat ce permite abordarea integrată a pacienților care prezintă patologie tumorală orală

„Echipele noastre din toată țara au capacitatea de a diagnostica prezența cancerului orofaringian, prezența fracturilor, patologia glandelor salivare, patologia articulației temporo-mandibulare, prezența anomaliilor dento-maxilare severe, prin consultul de rutină sau prin screening dedicat cu aparate de ultimă generație, iar în cadrul Enayati Medical City, pacienții primesc tratamentul adecvat pentru problema lor, printr-un serviciu integrat – consult clinic de specialitate, intervenție chirurgicală, schemă de tratament și servicii de chimioterapie și radioterapie”, afirmă reprezentanții companiei.

Un parteneriat nou pe zona medicală este și cel cu Affidea România, pentru oferirea unui pachet extins de servicii pacienților celor două companii.

Cel mai recent parteneriat este cel încheiat cu Figo.Mobility, prin care se asigură persoanelor cu dizabilități transportul gratuit la medicii stomatologi din clinicile din București ale rețelei. Astfel, persoanele din categoriile vulnerabile vor avea acces rapid și confortabil la tratamente stomatologice programate sau de urgență, cu ajutorul autovehiculelor din programul Figo.Mobility, adaptate special pentru nevoile acestora.

Abonamentele corporate oferite de Clinicile Dentare Dr. Leahu

Pentru promovarea prevenției și standardului de servicii, Clinicile Dentare Dr. Leahu au dezvoltat o primă ofertă de abonamente corporate, care le permite angajaților din companii să beneficieze, pe modelul medicinei generale, de servicii accesibile în domeniul stomatologiei.

„Este o piață pe care o deschidem acum, iar ca beneficii pe care o companie le oferă propriilor angajați, accesul la servicii de stomatologie este, în mod evident, un diferențiator puternic. Am ales să lansăm un astfel de produs după aproximativ 10 ani și aceasta dintr-un considerent simplu – aveam nevoie de infrastructură pentru accesibilitate, suficiente cabinete și medici în care să îi integrăm pe pacienții abonați la fel de bine cum îi preluăm pe pacienții care plătesc direct serviciile stomatologice”, mai spune fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Pentru promovarea prevenției și standardului de servicii, Clinicile Dentare Dr. Leahu au dezvoltat o primă ofertă de abonamente corporate

După ani de studii și, în primul rând, după construcția infrastructurii necesare, începând de anul trecut, a fost lansat acest program, produsele oferite fiind împărțite pe tipurile de servicii pe care fiecare angajator dorește să i le ofere angajatului.

În plus, trebuie menționat și faptul că pacienții din clinici au și alternative de plată – prin card de credit, cu 12 sau 18 rate lunare fără dobândă sau prin programul DentalCredit, care asigură un plan de finanțare personalizat direct în clinică. De asemenea, pot beneficia și de abonamente lunare la un cost redus, începând de la 29 lei, prin aplicația SanoPass, cu programarea și validarea vizitelor medicale prin scanarea unui cod QR, la recepția clinicii. Acestea facilitează accesul la serviciile de prevenție – profilaxie dentară, radiologie și consultații.

Clinicile Dentare Dr. Leahu, o școală de formare

În prezent, echipa Dr. Leahu numără 600 de angajați și colaboratori, însă procesul de recrutare continuă pentru adăugarea specialiștilor – medici și asistente. Anul trecut, în cadrul rețelei au fost integrați la nivel național aproximativ 150 de specialiști. În ceea ce privește beneficiile de care se bucură angajații, reprezentanții companiei precizează în primul rând faptul că oferă un mediu în care oamenii simt o evoluție profesională.

„Din această perspectivă, este recunoscut faptul că suntem o școală de formare în domeniul nostru; pe de o parte, pentru că filozofia noastră este de a lucra în echipe multidisciplinare și de a învăța unii de la ceilalți, pe de altă parte, întrucât organizăm recurent cursuri de pregătire pentru întreaga piață de stomatologie. Din propria nevoie de a ne crește profesional echipa a pornit și ideea deschiderii Centrului de Perfecționare Dr.Leahu. Un al doilea aspect, dat fiind domeniul în care activăm, este acela că prioritizăm sănătatea orală a propriei echipe, așadar colegii noștri au acces la procedurile de prevenție și la pachete speciale pentru tratamentele stomatologice”, precizează Dr. Ionuț Leahu.

Educarea pacienților prin toate canalele

Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, zona de responsabilitate socială s-a concentrat întotdeauna pe direcția educării pacientului prin toate inițiativele și canalele prin care a putut oferi pro bono informație valoroasă. Însuși blogul companiei a devenit principala sursă de educație și informație din stomatologie pentru pacientul român.

În plus, medicii specializați în pedodonție din Academia Spațială Dr. Leahu merg în campanii recurente în țară cu caravana mobilă Zâna Merciluță, pentru a rezolva gratuit problemele dentare ale copiilor de la sate.

O altă direcție importantă este cea care ține de implicarea Clinicilor Dentare Dr. Leahu în formarea generațiilor viitoare de medici specialiști. În 2021, compania a început seria de evenimente dedicate domeniului educației din stomatologie prin organizarea, în luna mai, a primului summit Clinicile Dentare Dr. Leahu pe piața de stomatologie, Dr. Leahu Dental Summit 2021.

O altă direcție importantă este cea care ține de implicarea Clinicilor Dentare Dr. Leahu în formarea generațiilor viitoare de medici specialiști

„Evenimentul online s-a desfășurat pe o platformă specializată, care a reunit 923 de specialiști și 31 de speakeri, dintre care peste jumătate din afara rețelei, inclusiv profesioniști din alte țări. Pe lângă obiectivul de educare și schimb de informații, ne-am dorit să accentuăm, din nou, termenul de împreună, vital pentru viitorul stomatologiei, căci doar astfel putem crește ca profesioniști, educându-ne și lucrând alături unii de ceilalți. Ne luăm angajamentul să continuăm aceste inițiative prin care împărtășim concepte moderne și experiența practică de lucru”, detaliază CEO-ul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Cea mai mare creștere a companiei în 2021

Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, 2021 a fost anul în care a fost înregistrată cea mai mare creștere a companiei. Din punct de vedere valoric, rețeaua a ajuns la venituri de 100,8 milioane de lei, fiind prima companie din stomatologia din România care atinge în zece ani borna de 100 de milioane de lei. În aceeași măsură, un număr semnificativ mai mare de pacienți unici au învestit cu încredere compania, iar gradul de satisfacție a acestora este, în continuare, indicatorul cel mai relevant pentru clinicile din cadrul rețelei Dr. Leahu.

2021 a fost un an în care s-a observat, încă o dată, reziliența acestui domeniu de activitate, cu o capacitate fantastică de adaptare și reajustare permanentă, dar și de dezvoltare în condiții incerte, iar această dinamică s-a văzut în creșterea per total a industriei serviciilor stomatologice.

„Noi gândim puțin mai departe de momentul actual incert și ne dorim să nu rămânem la stadiul de prevenție, ci să ne continuăm dezvoltarea pentru că este foarte mult de construit pentru binele pacientului român și viitorul stomatologiei din România. Suntem prezenți, în acest moment, în toate regiunile istorice ale României, în linie cu misiunea noastră de a duce standardul nostru de servicii cât mai aproape de pacienții din țară”, a declarat, în încheiere, Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/clinicile-dentare-dr-leahu-cea-mai-extinsa-retea-din-domeniul-stomatologiei/