Sanatate

Clinicile Dentare Dr. Leahu, intervenții precise realizate cu tehnologie de ultimă oră

01.06.2020

Viziunea managementului este de a deschide clinici în toate centrele universitare și în marile orașe. Clinicile Dentare Dr. Leahu, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața serviciilor stomatologice din România, este primul business din stomatologie ale cărui obligațiuni au fost tranzacționate la Bursa de Valori București, în decembrie 2019, direcție care susține dezvoltarea rapidă la nivel național și internațional. Afacerea a fost construită din dorința ca fiecare român să aibă acces la tratamente stomatologice de calitate.

Totul a început în anul 2010, atunci când Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator, a închiriat un cabinet stomatologic în Popești Leordeni, lângă București. În anul 2011, a fost deschisă clinica din Floreasca, în luna ianuarie, iar în anul 2013, a fost inaugurată clinica Dr. Leahu Victoriei, dotate fiecare cu aparatură și tehnologie medicală de ultimă generație.

Pe parcursul acestor 10 ani de activitate, Clinicile Dentare Dr. Leahu au obținut numeroase reușite și premiere medicale dentare

În cei 10 ani de activitate, Clinicile Dentare Dr. Leahu au obținut numeroase reușite și premiere medicale dentare: Clinica Dr. Leahu Caramfil – primul centru din România acreditat de Institutul de Biotehnologie; Centrul de Excelență în Implantologie Dentară Dr. Leahu RIN Grand Hotel – primul Centru de Excelență în Sănătate și Turism din România; Clinica Dr. Leahu Pitești – prima clinică Dr. Leahu din afara Bucureștiului.Unituri dentare A-dec

În 2017, Clinica Dr. Leahu din Caramfil a devenit primul centru din România acreditat de Institutul de Biotehnologie pentru a utiliza tehnologia revoluționară PRGF Endoret pentru vindecarea rapidă a pacientului utilizând propriul sânge. Este recunoscut ca centru de excelență de către Bredent Medical pentru tehnologia SKY fast&fixed, un sistem de restaurare completă a danturii în 24 de ore, și SIRONA, pentru utilizarea tehnologiei CEREC CAD/CAM pentru coroane dentare ceramice realizate într-o oră.

Dezvoltarea la nivel național a Clinicilor Dentare Dr. Leahu

În anul 2018, a început dezvoltarea la nivel național, în luna aprilie fiind inaugurată Clinica Dentară Dr. Leahu din Pitești, prima din afara Bucureștiului. Tot în același an, a fost deschis și laboratorul de tehnică dentară din cadrul Centrului de Excelență în Implantologie Dentară RIN Grand Hotel.

În 2019 au fost deschise 6 clinici noi în Turda, Constanța, Oradea și București – Centrul de Excelență în Chirurgie Orală Dr. Leahu Caramfil 2, dedicat pacienților care au nevoie de restaurări ale întregii danturi în doar 24 de ore, prin intermediul sistemului SKY fast&fixed de la Bredent. Ultimele două clinici deschise în 2019 au fost Clinica Dentară Dr. Leahu Victoriei 19B, situată în spatele Guvernului, și Academia Spațială Dr. Leahu, primul concept integrat de clinică dentară dedicată exclusiv copiilor.

Rețeaua este formată în prezent din 12 clinici, situate în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța și Oradea, cu un total de 86 de scaune

În 2019, a fost dublat numărul de clinici și, odată cu deschiderea simultană a celor 3 centre de excelență din București, Constanța și Oradea, a devenit rețeaua numărul 1 în România cu 86 de scaune și prezență în 6 orașe.

Fiecare clinică din grup poate oferi toate opțiunile de tratament și un număr redus de vizite necesare finalizării tratamentelor stomatologice.

În prezent, Clinicile Dentare Dr. Leahu se află în plin proces de extindere a rețelei

Proiectele de amenajare a clinicilor viitoare din Iași și Cluj își urmează cursul anul acesta, astfel încât să poată asigura rezolvarea tuturor problemelor stomatologice. „Cel mai important aspect este acela că le oferim pacienților toate opțiunile de tratament. De cele mai multe ori, este necesară o abordare interdisciplinară și, astfel, pacientul primește toate informațiile încă de la prima sa vizita în clinică”, afirmă Dr. Ionuț Leahu.

În contextul pandemiei, Clinicile Dentare Dr. Leahu au rămas deschise în permanență pentru urgențe, în cele 6 orașe în care își desfășoară activitatea. O echipă totală de 113 persoane, din care 65 personal medical, le-a fost alături celor 7.000 de pacienți care au sunat pentru asistență medicală de urgență, sfaturi medicale și rețete. Aproximativ 2.000 de persoane au primit tratamente de urgență pe toată perioada stării de urgență.

Intervenții precise și rapide realizate cu tehnologie de ultimă oră

În cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu sunt oferite tratamente stomatologice moderne, precum cele de restaurare totală a danturii în doar 24 de ore, care sunt realizate cu ajutorul sistemului cu implanturi dentare SKY fast&fixed. De asemenea, cu ajutorul sistemului CEREC CAD/CAM, se pot realiza coroane și fațete dentare în doar o oră.

„De multe ori, ajung la noi pacienți care nu și-au găsit rezolvarea problemelor dentare în alte părți, care au avut o istorie nefericită în materie de tratamente stomatologice și vin la noi ca la o ultimă șansă”, ne-a declarat Dr. Ionuț Leahu, fondatorul Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

De aici a pornit și ideea care a stat la baza programului „O nouă șansă”, prin intermediul căruia orice pacient beneficiază din partea clinicii de suma de 100 euro pentru fiecare implant dentar care trebuie înlocuit

Anul trecut a fost inaugurată și Academia Spațială Dr. Leahu, cel mai nou centru stomatologic dedicat copiilor și adolescenților, care este un spațiu dezvoltat pe un concept futurist bazat pe experiența digitală.

„Am dezvoltat acest concept fiind inspirat de copiii mei, crezând puternic că sănătatea reală se poate obține prin înțelegerea pacienților și a resorturilor la care ei răspund, pentru a privi cu deschidere vizitele la stomatolog și importanța sănătății”, precizează Dr. Ionuț Leahu.

 Conceptul de Clinică Integrată – One Stop Shop

Parteneriatele sunt cele care asigură o dezvoltare sustenabilă, într-un ritm extrem de rapid a oricărei afaceri, indiferent de domeniul de activitate. Prin intermediul sistemului de parteneriere oferit de Clinicile Dentare Dr. Leahu, partenerii vor avea acces la un business consacrat, care se bazează pe patru mari piloni de bază.

Primul este conceptul de Clinică Integrată – One Stop Shop. Aceasta va avea cel puțin 8 scaune stomatologice, va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație și va conține o ofertă integrată de servicii.

Al doilea pilon al acestui parteneriat este echipa de marketing și comunicare care se va ocupa de toate aceste clinici.

Cel de-al treilea pilon este centrat pe achiziții, iar cel de-al patrulea pilon este acela de a le oferi partenerilor consultanță de dezvoltare și optimizare pe toate dimensiunile business-ului.

Clinicile Dentare Dr. Leahu pun la dispoziție un capital de până la 400 de mii euro

Nu în ultimul rând, Clinicile Dentare Dr. Leahu pun la dispoziție un capital de până la 400 de mii euro. Înainte de a pleca la drum însă, orice antreprenor în domeniul stomatologic trebuie să își dorească să ofere sănătate și o experiență excepțională pacienților, să aibă spirit antreprenorial, să fie dornic să se alăture echipei care setează standardele în stomatologie, să cunoască piața locală și să dispună de un capital de investit de minimum 100 mii euro.

Efort susținut al unei echipe motivate și implicate

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a reușit să ajungă unde este astăzi prin efortul susținut al unei echipe motivate și prin implicare activă în dezvoltarea profesională a oamenilor. De 10 ani, susține performanța și abordarea umanistă a actului medical, crescând specialiști și echipe. Echipa include în prezent peste 350 de persoane, iar angajările continuă.

Într-un context dificil, în care un număr mare de specialiști care pot susține dezvoltarea este greu de integrat într-un termen scurt, a fost creat propriul centru de perfecționare pentru medici și asistente.

Centrul de Perfecționare Dr. Leahu se adresează tuturor specialiștilor din domeniu, la început de drum sau experimentați, care au deschiderea de a urma programul bazat pe conținut de specialitate, pe protocoale terapeutice aplicabile, pe viziunea și experiența cu pacientul dobândită în timp de Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, responsabilitatea socială înseamnă campaniile de educare și prevenție pe care le susține încontinuu. Oamenii din echipă sunt voluntari în diferite inițiative pro bono de rezolvare a problemelor dentare ale copiilor fără posibilități sau aflați în condiții speciale. Un exemplu foarte bun este reprezentat de susținerea proiectului Merci Charity – Zâna Merciluță – în care coordonatorul echipei de pedodonți din cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu este voluntar. Această echipă de medici merge recurent în sate defavorizate, rezolvând problemele dentare ale copiilor.

Clinicile dentare Dr. Leahu vizează extindere la nivel internațional

„Noi avem un plan, o viziune, până prin 2027-2028, în care obiectivul este să ajungem cu clinici în toate centrele universitare și în toate orașele mari. Însă nu excludem varianta de a merge și în orașe mai mici, cum este și Turda, unde avem clinică. Ne propunem și extinderea la nivel internațional, o primă opțiune fiind o clinică în Anglia”, explică fondatorul clinicii.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au încheiat anul 2019 cu o creștere de 68% față de 2018. Și în acest an, bazându-se pe evoluția foarte bună din primul trimestru, este preconizată o creștere, care va depinde în mare măsură în continuare de evoluția situației actuale, de reglementările legale și de provocările specifice industriei.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/sanconfind-calitate-medicala-si-profesionalism/