Stiri: Sanatate

Clinicile Dentare Dr. Leahu anunta un parteneriat cu Spitalul de Oncologie Monza

Clinicile Dentare Dr. Leahu anunţă un parteneriat cu Spitalul de Oncologie Monza

16.03.2022

Clinicile Dentare Dr. Leahu anunță colaborarea cu Spitalul de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City pentru abordarea integrată a pacienților care prezintă patologie tumorală orală, de la diagnosticare la tratare și tratamentele post-operatorii.

Clinicile Dr. Leahu din cele 12 orașe deţin capacitatea de a diagnostica prezența cancerului orofaringian, prezența fracturilor, patologia glandelor salivare, patologia articulației temporo-mandibulare, prezența anomaliilor dento-maxilare severe, prin consultul de rutină sau prin screening dedicat cu aparate de ultimă generație. În cadrul Enayati Medical City, pacienții primesc tratamentul adecvat pentru problema lor, printr-un serviciu integrat – consult clinic de specialitate, intervenție chirurgicală, schemă de tratament și servicii de chimioterapie și radioterapie.

O soluţie completă şi rapidă de acţiune

Aceasta este prima inițiativă privată prin care echipe mixte de medici cu specialități diferite din cadrul rețelei Dr. Leahu și Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City colaborează pentru a le oferi pacienților cu această afecțiune o soluție completă și rapidă de acțiune.

Cancerul oral, în topul afecțiunilor oncologice

Cancerul oral se află în topul afecțiunilor oncologice care fac victime la nivel global. Acesta poate fi identificat pe suprafața, pe marginile sau pe partea dorsală a limbii, pe interiorul obrajilor, pe bolta palatină, pe buza superioară, precum și pe gingii sau la nivelul oaselor maxilarelor. Simptomele nu sunt vizibile în fazele incipiente, iar extinderea acestuia este asociată rar cu durerile acute.

„Cel mai adesea, semnele care indică nereguli la nivelul cavității bucale sau, mai grav, prezența cancerului oral, sunt depistate de către medicul stomatolog, el având experiența și vizibilitatea în zona maxilo-facială și, de asemenea, fiind cel care urmărește evoluția stării de sănătate orală în timp, stând alături de un pacient de la primul dinte până la sfârșitul vieții. Realitatea ne arată că prevenția pe orice zonă medicală este deficitară, iar depistarea precoce a acestei afecțiuni este, de cele mai multe ori, întâmplătoare, în cadrul unei vizite de rutină.

Îmi doresc ca pacienții să știe că există teste de screening care detectează maladia în doar 2-3 minute și care pot fi efectuate în clinica stomatologică, non-invaziv și fără durere, depistarea anomaliilor în stadii incipiente garantând viața. Dacă până acum rolul nostru era de detecție și recomandare, prin această primă inițiativă medicală privată de parteneriere, contribuția noastră în problematica severă a cancerului oral se extinde cu o soluție 360 de grade pentru pacientul afectat. Abordarea integrată a pacientului, pentru binele acestuia, este modul în care vedem noi și partenerii noștri viitorul medicinei”, declară Dr. Ionuț Leahu, CEO și fondator Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Semnele care prevestesc cancerul oral

Printre semnele care pot prevesti cancerul oral se găsesc:

 • inflamații care nu se vindecă
 • respirație neplăcută
 • căderea nejustificată a dinților
 • umflături sau inflamații ale buzelor
 • senzații de durere la înghițire
 • sângerări sau amorțeli ale gurii
 • scădere bruscă în greutate

Incidența acestei afecțiuni este cu preponderență la persoanele peste 45 de ani, iar cauzele sunt în egală măsură stilul de viață dezechilibrat și moștenirea genetică. Pe lângă predispoziții și deficiențe înnăscute, sunt de menționat următorii factori majori de risc:

 • fumatul, care este foarte nociv pentru țesuturile din cavitatea bucală: laringe, gât, esofag, limbă, buze
 • consumul excesiv de alcool, care are efect direct asupra dezvoltării celulelor canceroase din țesuturile din cavitatea bucală
 • expunerea exagerată la razele ultraviolete, care atacă în special buzele și pielea feței
 • virusul uman Papiloma, care afectează atât cavitatea bucală, cât și gâtul
 • dieta dezechilibrată
 • rănile persistente la nivelul mucoasei bucale, cauzate de dantura deteriorată sau de lucrări dentare defectuoase.

Prevenţie

Îmbunătățirea lifestyle-ului personal pe aceste direcții de risc, alături de controlul anual, sunt modalități recomandate de prevenție.

Detectarea timpurie crește rata de supraviețuire cu 80%, iar metodele de depistare sunt: examinarea cu ajutorul aparatelor de ultimă generație, de tipul Velscope, prin care medicul stomatolog scanează în detaliu zonele care ar putea integra celule pre-canceroase sau canceroase și care nu sunt vizibile cu ochiul liber, analizând orice posibilă tumoare, anomalie, infecție, rană.

“Nimic nu mă bucură mai mult decât atunci când văd că medicii își unesc forțele pentru binele pacientului. În Enayati Medical City, credem în colaborarea interdisciplinară, deoarece, pentru a obține un act medical calitativ, cooperarea și comunicarea dintre medici este obligatorie. Felicitări echipelor Monza și Dr. Leahu pentru inițiativă, prima de acest gen în sectorul privat de servicii medicale”, adaugă Dr. Wargha Enayati, fondator Enayati Medical City.

Citește și Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu și Morphosis Capital anunță formarea unui advisory board