dr leahu

Clinicile Dentare Dr. Leahu, principala rețea de stomatologie din țară

Compania a realizat cea mai importantă etapă din evoluția sa de până în prezent, devenind partener al rețelei Regina Maria. Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, anul 2023 a însemnat continuarea evoluției favorabile din ultimii ani, marcând astfel o perioadă plină de realizări și progres semnificativ în domeniul stomatologiei și îngrijirii dentare. Această evoluție pozitivă a fost susținută de o serie de inițiative strategice și investiții care au consolidat poziția Clinicilor Dentare Dr. Leahu ca lideri în industrie, de la dezvoltarea infrastructurii, la consolidarea structurii interne la nivel național.

Modificări importante au survenit și în cadrul echipei, care a fost îmbogățită cu noi membri. Astfel, s-a ajuns la o echipă de peste 500 de persoane, dintre care 170 sunt medici. Prin urmare, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și ca infrastructură, Clinicile Dentare Dr. Leahu reprezintă principala rețea de stomatologie din țară.

În 2022 au fost inaugurate două clinici, care au contribuit la consolidarea structurii existente într-un model centrat pe experiența pacientului, dar și într-o direcție care prioritizează profilaxia: abonamentele retail și corporate – în prezent, există peste 17.000 de abonați pentru ambele categorii.

În 2022 au fost inaugurate două clinici, care au contribuit la consolidarea structurii existente într-un model centrat pe experiența pacientului, dar și într-o direcție care prioritizează profilaxia

Un alt moment important în evoluție a fost reprezentat de finalizarea experienței de investiție facilitată de Bursa de Valori București, rambursând către investitori principalul de 10 milioane de lei.

„Am dus mai departe și inițiativele de educație în privința sănătății dentare către publicul larg. Pentru o experiență modernă, fluidă și simplificată a pacientului cu medicul stomatolog, am lansat anul trecut și aplicația mobilă gratuită, cu asistent virtual cu AI – DentalVerse, o primă direcție consistentă de digitalizare a interacțiunii oamenilor cu echipele de medici stomatologi”, ne-a declarat domnul Dr. Ionuț Leahu, fondator și CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

MegaGenO abordare integrată a medicinei

Clinicile Dr. Leahu urmează direcția abordării integrate a medicinei pentru pacienți, sănătatea orală având un rol important în echilibrul și starea generală de sănătate a organismului. Astfel, la jumătatea acestui an, compania a realizat cea mai importantă etapă din evoluția sa de până în prezent devenind partener al rețelei Regina Maria, în urma celei mai mari tranzacții a anului din sectorul medical privat. Prin această strategie se urmărește extinderea infrastructurii și accesibilitatea serviciului medical integrat, de cea mai bună calitate, pentru un număr cât mai mare de români.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este o rețea de clinici stomatologice distribuite echilibrat în toate regiunile istorice la nivelul țării, având prezență în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Galați, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova și Brașov.

În continuare, sunt evaluate noi oportunități de extindere în orașele mici, dar și în cele care au un centru universitar. În următoarea jumătate de an, accentul va fi pe zona de tranzacții și achiziții, iar după integrarea tuturor proceselor, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu va continua dezvoltarea de noi clinici greenfield.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este o rețea de clinici stomatologice distribuite echilibrat în toate regiunile istorice la nivelul țării

MegaGenAnul trecut, a fost inaugurată clinica din Piața Alba-Iulia, care este cea de-a doua clinică Dr. Leahu ca mărime din București, după centrul din Caramfil. Aceasta este dotată potrivit standardului de clinică one-stop-shop, integrând douăsprezece cabinete, bloc operator, radiologie și zonă dedicată stomatologiei pentru copii, sub conceptul Academia Spațială Dr. Leahu.

„Pacienții din Sectorul 3 și din centrul Capitalei au posibilitatea să beneficieze de toate opțiunile de prevenție și tratament, în cât mai puține ședințe, rapid și eficient, sub îndrumarea întregii noastre echipe din București. Disponibilitatea imediată pentru programare este unul dintre principalele avantaje ale clinicii”, afirmă Dr. Ionuț Leahu.

Intrarea Centrului Medical Unirea în acționariatul Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Ritmul din prima jumătate a acestui an a fost extrem de dinamic: rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a pornit un dialog activ cu autoritățile, cu obiectivul de dezvoltare a unui program dedicat sănătății orale și de integrare a stomatologiei în strategia națională de sănătate. În momentul de față, echipa continuă inițiativele de educație și acțiunile de suport voluntar pentru comunitățile cu o condiție materială delicată.

În plus, trebuie ținut cont și de faptul că oamenii au nevoie ca stomatologul să integreze medicina. Stomatologia nu poate fi desprinsă de medicina generală. Prin urmare,  parteneriatul cu Regina Maria pune bazele unui sistem integrat de îngrijire oro-dentară, încă de la vârste fragede, dar continuând pe tot parcursul vieții pacienților.

Parteneriatul cu Regina Maria pune bazele unui sistem integrat care are menirea de a îngriji sănătatea oro-dentară a pacienților, încă de la vârste fragede, dar continuând pe tot parcursul vieții

„În medicină, totul se construiește cu viziune și strategie pe termen lung. Tot ceea ce am făcut noi până acum, în peste 13 ani, a fost pentru pacient, pentru schimbarea industriei și pentru viitorul sănătății orale din România. Acum, odată ce ne-am alăturat rețelei Regina Maria, vom aduce și mai multă valoare, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate într-o abordare integrată”, precizează CEO-ul Clinicile Dentare, Dr. Ionuț Leahu.

Investițiile și parteneriatele, cheia succesului

În 2022, rețeaua a fost extinsă cu două clinici noi, în Brașov și în București, în urma unor investiții de 1,5 milioane de euro. Un buget suplimentar de investiții, de 300.000 de euro, a fost direcționat către tehnologie și îmbunătățirea performanțelor echipei. Pentru binele pacienților, au fost dezvoltate diferite servicii și parteneriate, punând la dispoziție mai multe opțiuni de plată, inclusiv de creditare fără dobândă, dar și programe pentru o a doua opinie medicală.

Înțelegând că banii sunt o problemă și o limitare majoră pentru oameni, Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă celor care aleg să își recapete zâmbetul, dar mai ales starea de sănătate, soluții de plată flexibile și variate, grație numeroaselor parteneriate financiare încheiate, precum cel cu tbi Bank.Straumann

Clinicile Dentare Dr. Leahu oferă celor care aleg să își recapete zâmbetul, dar mai ales starea de sănătate, soluții de plată flexibile și variate

Anul acesta, eforturile și resursele companiei merg pe direcția abordării integrate a medicinei pentru pacienți, prin asigurarea, alături de Rețeaua de Sănătate Regina Maria, a unei accesibilități mai largi a serviciului medical integrat. După integrarea tuturor proceselor, o direcție nouă de investiții va fi cea de achiziții și adăugare de noi parteneri pentru dezvoltarea infrastructurii.

„Cel mai important parteneriat strategic este cel alături de grupul Regina Maria, liderul calității medicale din România. Suntem împreună doi lideri din industria medicală și învățăm unii de la alții, ne unim know-how-ul, infrastructura, specialitățile pentru a-i oferi fiecărui român o abordare completă a sănătății, cu accent pe profilaxie”, menționează Dr. Ionuț Leahu.

Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan

După trei ani de activitate în domeniul asistenței medicale stomatologice, cu tratamente dedicate persoanelor fără venituri sau cu venituri mici, Clinicile Dentare Dr. Leahu au decis să preia exclusiv rolul și responsabilitatea de a susține Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan și să ducă inițiativa la maturitate, cu suportul unei organizații non-guvernamentale. Rețeaua de clinici își propune să acopere costurile de operare în valoare de peste 125.000 lei pe lună și să se asigure că o echipă de peste 40 de medici stomatologi de diferite specialități (parodontologie, endodonție, chirurgie, protetică), medici voluntari cu experiență și medici rezidenți, sub îndrumarea medicilor coordonatori, este pregătită să asigure continuitatea serviciilor de asistență medicală stomatologică.

Serviciile acoperite sunt de terapie-odontologie, endodonție, paradontologie, chirurgie, protetică, ortodonție și radiologie. În funcție de situația financiară a pacienților, tratamentele sunt complet gratuite, în cazul persoanelor fără niciun venit, sau la prețuri reduse, pentru cei care au venituri mici.

Rețeaua de clinici a preluat exclusiv rolul și responsabilitatea de a susține Clinica Socială de Stomatologie Sf. Ioan, cu suportul unei organizații non-guvernamentale

Din momentul deschiderii clinicii în 2020, peste 1.450 de oameni cu o situație materială delicată au beneficiat de servicii de profilaxie și tratamente stomatologice, fiind realizate în total peste 11.500 de manopere, cu o valoare cumulată de aproximativ 1,8 milioane de lei. „Circa 140 de medici stomatologi de diferite specialități, dintre care 120 de medici rezidenți, au asigurat continuitatea serviciilor medicale stomatologice, ceilalți medici stomatologi din echipa noastră dorind să își aducă aportul în mod voluntar pentru binele comunității locale. Va rămâne proiectul nostru central de responsabilitate socială, prin care să întoarcem comunității tot ceea ce am creat în evoluția noastră”, declară Dr. Ionuț Leahu.

Dr. Leahu pregătește generațiile viitoare de specialiști

Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, una dintre principalele preocupări este de a pregăti generațiile viitoare de specialiști, prin Centrul de Perfecționare Dr. Leahu. Este prima entitate autorizată la Ministerul Sănătății pentru a-i forma pe viitorii profesioniști din domeniu și desfășoară în permanență programe de pregătire pentru peste 40 de medici.

În momentul de față, s-a ajuns la a treia generație de medici rezidenți, urmând ca acei profesioniști care au acumulat experiență împreună cu echipele medicale și care înțeleg importanța serviciului adus pacienților să fie integrați în clinicile din rețeaua Dr. Leahu de la nivel național. Pregătirea fiecărui medic rezident, în funcție de specialitate, durează între 1 și 5 ani.

Pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu, una dintre principalele preocupări este de a pregăti generațiile viitoare de specialiști, prin Centrul de Perfecționare Dr. Leahu

În plus, echipa medicală este expusă în mod recurent la cazuistica din toate centrele din țară, întrucât modelul de lucru se concentrează pe un nucleu de echipe mobile care se deplasează în toate Clinicile Dentare Dr. Leahu de la nivel național.

„Întotdeauna învățăm unii de la alții, iar echipele mobile nu asigură doar asistență pacienților, ci le sunt alături și colegilor din toată țara pentru a-i învăța și forma. Desigur, alegem și programe și workshop-uri de pregătire din afara țării, pentru a rămâne în permanență ancorați la tendințele din domeniu”, precizează reprezentantul clinicilor.

Peste 5.000 de pacienți tratați lunar

În rețeaua de clinici sunt tratați circa 5.000 de pacienți pe lună, la nivel național. Până la finalul acestui an, această cifră este estimată a crește exponențial, cu 30-40%, întrucât există disponibilitatea și capacitatea de a trata acest număr de oameni, dar, mai presus de atât, există și o reală nevoie în piață. Tot efortul depus în ultimii 13 ani a rezultat în a crea o instituție stomatologică ce are capacitatea de a trata în același loc toate problemele din sfera sănătății dentare. Astfel, la nivel național, rețeaua de clinici oferă acces la toate tratamentele stomatologice – dinți ficși în 24 de ore, implanturi dentare, coroane dentare, aparate dentare, tratamentul bolii parodontale, tratamente de canal etc. Echipele mobile se deplasează în toate orașele în care rețeaua este prezentă și tratează alături de colegii din clinicile locale.

Efortul depus în ultimii 13 ani a rezultat în a crea o instituție stomatologică ce are capacitatea de a trata în același loc toate problemele din sfera sănătății dentare

Există orașe în care oamenii au nevoie mai mult de implanturi, altele în care accentul este mai mare pe prevenție, altele în care serviciile pentru copii au o pondere importantă. Există în același timp centre în care pe primul plan este reabilitarea orală complexă, în care sunt foarte multe cazuri de ultimă șansă.

„Tratăm frecvent cazuri de ultimă șansă. Sunt mulți oameni, de exemplu, în București, care au primit implanturi dentare care nu au funcționat și care trebuie ajutați să aibă o viață mai bună. Vorbim despre chirurgie complexă, despre atrofii severe, despre implanturi zigomatice, despre augmentări osoase complicate. Toate acestea, însă, implică o complexitate doar pentru echipa medicală, nu și pentru pacient, noi lucrând în echipe medicale și cu medic anestezist și fiind avizați și pentru terapie intensivă”, afirmă CEO-ul și Fondatorul companiei.

Evoluție financiară

În 2022, veniturile cumulate ale rețelei au fost de 132,4 milioane de lei, însă pentru acest an compania își propune o creștere cu 10% a cifrei de afaceri. Domeniul serviciilor de asistență medicală stomatologică s-a dezvoltat mult în perioada recentă, însă fragmentat. Nu există consolidare, iar oportunitatea este de a construi împreună sustenabil și durabil. De asemenea, este nevoie de unitate în domeniu, de o înțelegere comună și de o colaborare între medicii de diferite specialități, pentru a le oferi oamenilor toate opțiunile de tratament și încrederea în serviciile stomatologice, precum și pentru a le transforma experiența la dentist.

Din punctul de vedere al reprezentanților rețelei, accesibilizarea serviciilor stomatologice de bază și educarea populației în ceea ce privește prevenția în sănătatea orală reprezintă obiective principale și în perioada următoare.

În 2022, veniturile cumulate ale rețelei au fost de 132,4 milioane de lei, însă pentru acest an compania își propune o creștere cu 10% a cifrei de afaceri

În calitate de lider în domeniu, prin rolul activ în educarea populației cu privire la sănătatea orală și prin focusul constant în zona de profilaxie, Clinicile Dentare Dr. Leahu pot contribui pe termen lung la îmbunătățirea sănătății orale a populației, promovând îngrijirea preventivă și împuternicind pacienții să își asume responsabilitatea pentru bunăstarea dentară.

„Ne uităm cu optimism la 2024; vedem o evoluție a întregului domeniu, nu numai a noastră. Ne așteptăm la o revenire puternică a interesului pentru serviciile stomatologice. Odată ce înțelegem că sănătatea dentară este parte integrantă din sănătatea generală a fiecăruia dintre noi, există premisele pentru o creștere bazată în egală măsură pe prevenție Dr. Ionuț Leahu, Fondator și CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/actionari-clinicile-dr-leahu/