Stiri: Economie

Clubul Oamenilor de Afaceri de la Roma, înfiinţat de CCIRO Italia

29.10.2014

Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) a înfiinţat Clubul Oamenilor de Afaceri de la Roma, în cadrul unei reuniuni de lucru care a avut loc duminică. Evenimentul s-a bucurat de participarea a 30 antreprenori români şi italieni, care au prezentat mai multe proiecte în curs de derulare ale CCIRO Italia. Printre acestea se numără incubatorul pentru IMM-uri şi biroul de promovare şi comercializare turistică.

Incubatorul pentru IMM-uri este un departament care elaborează proiectele membrilor care investesc în România şi în Italia, departament din care sunt aşteptaţi să facă parte şi alţi reprezentanţi instituţionali din România, precum tehnicieni din Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Turismului. Biroul de promovare şi comercializare turistică este o structură înfiinţată în incinta unor activităţi comerciale româneşti, prin intermediul căreia românii din Italia vor avea posibilitatea de a-şi rezerva din timp propria vacanţă în România, excluzând astfel nevoia de a reruta vacanţa în alte ţări precum Turcia, Grecia, etc.

Activităţile comerciale care vor găzdui aceste birouri vor deveni punct de reper pentru comunitatea de români, se vor putea achiziţiona produse româneşti, bilete de avion, vacanţe, sejururi, bilete la spectacole etc.

În plus, Clubul Antreprenorilor CCIRO Italia numără deja 50 de membri, oameni de afaceri români şi italieni.