Stiri: IT&C

Cluj IT Cluster are în plan proiecte realizate cu ajutorul MCSI

22.07.2014

Reprezentanții celui mai important cluster în domeniul IT la nivel naţional, Cluj IT Cluster, au organizat la finele săptămânii trecute o întâlnire cu oficiali ai Ministerului pentru Societatea Informațională, ai autorităților locale și reprezentanți ai mediului de afaceri din sectorul IT, pe tema Strategiei Naționale privind Agenda Digitală pentru România.

Întâlnirea a fost găzduită de Universitatea Tehnică Cluj, fiind aduse în discuţie şi subiecte atragerea de fonduri europene în perioada 2014 – 2021, program ce ar putea veni în sprijinul proiectului Cluj Innovation City, inițiat de Clusterul IT.

Ulterior prezentării principalelor direcții ale Strategiei Naționale pentru Agenda Digitală, Ministrul pentru Societatea Informațională Răzvan Cotovelea și Secretarul de Stat din Ministerul pentru Societatea Informațională Diana Voicu au inițiat un dialog cu mediul de business din domeniul IT, lansând totodată o invitație de parteneriat către Cluj IT Cluster.

În plus, Ministrul Cotovelea și-a exprimat aprecierea și interesul de susținere pentru proiectul Cluj Innovation City, promovat de Clusterul Cluj IT, subliniind importanța unor asemenea inițiative în contextul obiectivelor de relansare economică națională.

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, avem deja în implementare un proiect pentru susținerea inovării în sectorul IT&C. Este vorba despre proiectul finanțat prin POSCCE „Next Generation Brained City”, cel mai mare proiect de acest tip la nivel național, din punct de vedere al finanțării. Sperăm ca, pe viitor, să beneficiem de sprijinul ministerului pentru proiectele pe care dorim să le desfășurăm, iar deschiderea arătată de reprezentanții guvernamentali în timpul acestei întâlniri ne face să fim optimiști în acest sens”, a declarat Alexandru Tulai, Președintele Cluj IT Cluster.

Clusterul IT are în pregătire un portofoliu de proiecte pentru noul exercițiu financiar, fiind constituite deja consorții și grupuri de lucru reprezentate de mediul de business și cel academic și de cercetare, coagulate în jurul unor idei de proiecte inovative circumscrise conceptului de oraș inteligent.