Stiri: IT&C

Cluj IT Cluster și Universitatea Babeș-Bolyai lansează un program de internship

30.10.2014

Universitatea Babeș-Bolyai, împreună cu Cluj IT Cluster, lansează un program de internship pentru 450 de studenți. Programul se va desfășura în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015 și se adresează studenților din anii I și II ai Universității Babeș-Bolyai, din cadrul specializărilor: matematică, informatică, informatică economică, statistică, marketing, afaceri internaționale, economie generală și contabilitate.

Obiectivul proiectului este reprezentat de îmbunătățirea competențelor și aptitudinilor profesionale ale studenților care se regăsesc la nivelul educațional de studii de licență, în vederea creșterii capacității acestora de a se integra cu succes pe piața muncii.

„Pentru Facultatea de Matematică şi Informatică şi cred că şi pentru colegii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, implementarea acestui proiect este extrem de importantă, cel puţin din următoarele perspective: arată pe de o parte că parteneriatul public-privat poate fi eficient şi reciproc avantajos, iar pe de altă parte va pune la dispoziţia facultăţilor un set de proceduri, metode şi argumente importante în gestionarea şi dezvoltarea activităţii de practică de specialitate ca și componentă esenţială a procesului de învătământ”, a spus Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Proiectul este implementat cu finanțare nerambursabilă şi va debuta cu solicitarea expresiilor de interes din partea organizațiilor și alegerea celor 40 de organizații din lanțul de valoare al industriei de IT, cu precădere membre ale Cluj IT, în care se vor desfășura stagiile de practică. Apoi, ca urmare a încheierii acordurilor-cadru de practică, se va derula o procedură de selecție a tutorilor din cadrul organizațiilor partenere.

În etapa următoare, studenții vor fi selectați printr-un mecanism bazat pe simulări de interviuri, derulate cu reprezentanții organizațiilor partenere, rezultatele interviurilor urmând a fi comunicate individual către fiecare candidat. Ca urmare a selecției candidaților de către organizațiile partenere, 450 de studenți vor participa la stagii de practică de 6 ore pe zi, timp de 15 zile lucrătoare, sub îndrumarea directă a tutorilor selectați si sub monitorizarea echipei de implementare. Pe perioada stagiului de practică, fiecare student va primi o subvenție de 900 lei.

 „Prin acest proiect contribuim la îndeplinirea a două dintre obiectivele principale ale asociației noastre. Pe de o parte, ne implicăm în creșterea numărului de resurse umane înalt calificate în industria IT, încurajând  tinerii să urmeze o carieră în domeniu și oferindu-le posibilitatea de a-și începe această carieră încă din timpul facultății. Pe de altă parte, creștem gradul de implicare a companiilor de IT din Cluj în proiecte care să le consolideze imaginea de angajator pe piața locală”, a declarat Andrei Kelemen (foto), Directorul Executiv Cluj IT Cluster.