Stiri: IT&C

Cluj TechFest: 3.200 de participanți și 150.000 de vizitatori în cele 10 zile ale festivalului

29.11.2016

TechFest – Cluj Technology Festival a strâns la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii noiembrie, companii, antreprenori și programatori pasionați de tehnologie și inovare. Evenimentul a adus sub umbrela sa timp de 10 zile, în 10 locații, 10 evenimente diverse, care au captat atenția celor ce privesc mereu spre viitorul tehnologiei.

„Prin organizarea acestei prime ediții am vrut să testăm interesul comunității din această regiune pentru un festival dedicat tehnologiei. Reacțiile și sprijinul primit din partea mediului IT, mediului de business, antreprenorilor și administrației publice ne încurajează să continuăm, să rafinăm și să dezvoltăm acest concept în premieră. Am început deja lucrul la ediția a doua, TechFest 2017 va veni cu multe surprize plăcute”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorul TechFest.

Prima ediție a festivalului de tehnologie a adus peste 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT: hackathonul Transylvania MegaHack, dezbaterea Smart City Forum, conferințele TechTalks, CodeCamp și ABSL Cluj Business Mixer, competiția Transylvania Demo Day și lansarea parcului științific și tehnologic Tetapolis, vizitele la companii din cadrul Tech Open Days și gala Tech Industry Awards. În plus, acestora li se adaugă un trafic de peste 150.000 de vizitatori în cele trei zile ale expoziției tehnologice ExpoTech. În cadrul celor două competiții din cadrul festivalului – MegaHack și Transilvania Demo Day – s-au oferit premii în valoare de 25.000 de euro, în timp ce la MegaHack s-au înregistrat 4.250 de ore cumulate de programare din partea celor 170 de participanți.

Per total, dezbaterile și prezentările au totalizat 70 de ore, dintre care 24 au beneficiat și de streaming live. În total, în prima ediție a festivalului au fost implicate 118 companii, instituții și organizații.