Stiri: Logistica

Evenimente Ziua Copilului 2022

CNAB începe lucrările de extindere a drumului de ieșire din Aeroportul Otopeni

17.07.2017

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) va termina până la finele lunii iulie lucrările de supralărgire la două benzi a fluxului de ieșire din Aeroportul Henri Coandă din București. Lucrările urmează să înceapă săptămâna viitoare.

Din cauza volumului mare de autoturisme și autovehicule de transport pasageri și mărfuri, la orele de vârf se formează cozi la ieșirea din aeroport către DN1, deoarece accesul în sensul giratoriu se face pe o singură bandă.

Pentru fluidizarea traficului, CNAB a luat decizia supralărgirii la două benzi a fluxului de ieșire către Capitală, pe toată lungimea acestuia. Banda suplimentară se creează prin redimensionarea insulei din vecinătatea sensului giratoriu.

„Acest proiect a fost demarat încă din 2010 și este important pentru accesul și defluirea clienților Aeroportului Henri Coandă. Împreună cu echipa CNAB, am deblocat acest proiect preluând responsabilitatea efectuării lucrărilor de la administratorii DN 1 și obținând avizele și autorizațiile necesare, astfel încât săptămâna viitoare să putem începe lucrările”, a declarat directorul general al CNAB, Bogdan-Stelian Mîndrescu.