Stiri: Logistica

Lucrări DN1 Sinaia

CNADNR: Două contracte pentru DN 76 au fost reziliate

08.10.2015

CNADNR a anunţat că, în urma controalelor efectuate la șantierele de pe drumul național DN 76 Deva – Oradea, cât și a analizei stadiului de execuție, a decis să rezilieze două contracte cu firmele care executau lucrările.

Instituţia precizează că toate contractele de reabilitare a DN 76, Deva-Oradea au termen de finalizare în noiembrie 2016 şi că, în acest context a intensificat controalele și a verificat în permanență executarea lucrărilor conform contractelor încheiate.

În urma acestor controale, s-a constatat că singurul tronson cu mari întârzieri a fost Ionești -Vârfurile, km 55+425 – km 69+350″. Din acest motiv, CNADNR a emis înștiințarea de reziliere a contractului 5R11, Ionești -Vârfurile, km 55+425 – km 69+350.

Decizia privind rezilierea contractului a fost luată din cauza repetatelor constatări din teren referitoare la slaba mobilizare a Antreprenorului și a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către acesta. La data rezilierii, stadiul fizic al lucrărilor a fost de doar 29,76%.

În plus, din aceleași motive, contractul de reabilitare 5R14, Beiuș – Oradea, km 133+660 – km 184+390 a fost reziliat, fapt pentru care s-au demarat proceduri de achiziție pentru lucrări de refacere a structurii rutiere.

„Am fost de mai multe ori pe DN76 în cursul acestui an, astfel încât pe patru din tronsoanele aflate în execuție să mobilizăm Antreprenorii să își îndeplinească obligațiile contractuale. Pe două tronsoane am avut mari probleme și mari întârzieri. Din această cauză am și reziliat aceste contracte. Am predat deja amplasamentele către Antreprenori pe Beiuș -Oradea. Din câte am văzut în ultima vreme, se lucrează și sper că anul viitor, când au diverse termene de predare, începând cu iunie și terminând cu noiembrie, să se poată circula pe DN76. Rămâne o problemă, totuși, pe Ionești – Vârfurile, pentru care vom declanșa o nouă licitație. Subliniez că și în continuare controalele și supravegherea pe aceste șantiere vor fi efectuate de mine și colegii mei din conducerea CNADNR, astfel încât antreprenorii să-și respecte angajamentele asumate”, a declarat Narcis Neaga, Director General al CNADNR SA.