Stiri: Logistica

CNADNR: Termenul de depunere a ofertelor pentru pasajul Domneşti a fost decalat

17.07.2015

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunţat decalarea termenului limită de depunere a ofertelor pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție pasaj suprateran pe DJ 602 Centura București — Domnești” până la finele acestei luni, data de depunere anterioară fiind 22 iulie.

Decalarea termenului este determinată din nou de neemiterea Acordului de Mediu de către instituțiile abilitate, aceasta fiind o condiție obligatorie pentru buna desfășurare a procedurii de achiziție publică și pentru a se evita o eventuală anulare a procedurii de licitație.

Procedurile pentru emiterea Acordului de Mediu au fost inițiate de către CNADNR SA începând cu luna august 2014. Ulterior, în data de 09 decembrie 2014 a fost emisă Decizia etapei de încadrare pentru Planul Urbanistic Zonal, parte integrantă a procedurii de mediu.

În data de 24 aprilie 2015, APM București a luat decizia de efectuare a evaluării impactului asupra mediului (fără evaluarea adecvată) pentru obiectivul de investiții mai sus menționat. Ulterior, CNADNR SA a depus Raportul privind Impactul asupra Mediului.

Dezbaterile publice privind impactului asupra mediului s-au finalizat în data de 30.06, iar Comisia de Analiză Tehnică a luat în data de 02.07 decizia emiterii Acordului de Mediu.

În prezent, documentul se află în redactare finală la instituțiile abilitate Acordul de Mediu care conform prevederilor legale în materia achizițiilor publice trebuie adus la cunoștință operatorilor economici posibil interesați de această licitație.