CNAS: 60% dintre pacienţi îndeplinesc criteriile pentru tratamentul fără interferon

11.11.2015

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a distribuit către medici un număr de 2.145 de vouchere pentru întocmirea dosarelor medicale necesare în tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi cirozei hepatice C.

Per total, 925 de pacienţi au intrat în posesia acestor vouchere, în baza cărora au fost efectuate investigaţii pentru 801 pacienţi.

Până acum, laboratoarele au prelucrat un număr de 457 de seturi de investigaţii. Rezultatele investigaţiilor efectuate până acum arată că doar 60% dintre pacienţi îndeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament fără interferon.

“Medicii specialişti care au primit voucherele trebuie să evalueze cu responsabilitate pacientul căruia îi recomandă efectuarea setului de investigaţii, ţinând cont de criteriile de includere în tratament. Voucherele au fost distribuite strict pentru întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fără interferon”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Pe 4 noiembrie a fost publicat în Monitorul Oficial protocolul trapeutic pentru tratamentul fără interferon al hepatiei virale C şi ciroza hepatica C. De asemenea, pe site-ul CNAS se află publicată lista completă a centrelor în care se află medicii care întocmesc dosarele, monitorizează şi prescriu tratamentul fără interferon.

 

 

Citiți și despre: