CNAS a aprobat toate dosarele eligibile depuse de pacienţii cu afecţiuni oncologice

02.10.2014

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a aprobat toate dosarele eligibile depuse de pacienţii cu afecţiuni oncologice care necesită tratament cu molecule. Astfel, comisiile de specialitate întrunite în septembrie la CNAS au analizat cele 2.556 de dosare depuse de bolnavii cu afecţiuni oncologice pentru continuarea şi iniţierea tratamentului cu molecule scumpe.

În urma analizei, comisiile din cadrul Casei au aprobat continuarea tratamentului pentru 1.249 de bolnavi şi initierea tratamentului pentru 1.263 de bolnavi, fiind incluse în tratament toate dosarele complete şi care au corespuns criteriilor de includere.

La ora actuală, la Casa de Asigurări se află depuse 203 dosare care vor fi analizate în cadrul comisiilor din luna octombrie.

Per total, un număr de 8.607 de bolnavi cu afecţiuni oncologice beneficiază acum de tratament cu molecule scumpe, cu aprobarea CNAS, cu peste 1.000 de pacienţi mai mult decât la începutul anului.

“Ministerul Sănătăţii şi CNAS acordă o atenție deosebită derulării optime a Programului național de oncologie, fiind alături de toți pacienții care necesită sprijin. Urmărim să scurtăm cât mai mult posibil timpul de aşteptare al pacienţilor care au nevoie de tratament cu aprobarea CNAS”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În ultimii ani, numărul total al bolnavilor cu afecţiuni oncologice care au acces la tratament a crescut, în medie, cu 3.000 de pacienţi pe an, ajungând de la 90.474 de bolnavi în 2008 la 108.000 de bolnavi în 2014.

Citiți și despre: