Card de sanatate expirat 2020

CNAS solicită furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare

04.05.2015

Cardul național de sănătate nu blochează accesul pacienților la servicii medicale, afirmă reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Conform acestora, la primele ore ale dimineții se realizau concomitent în sistem 9.000 de accesări cu cardul de sănătate.

Astăzi, până la ora 11.00, la Help desk-ul CNAS s-au primit peste 75 de sesizări de la furnizorii de servicii medicale care au întâmpinat probleme la utilizarea cardului. Aceste probleme au fost rezolvate sau erau în curs de soluționare. Nu au fost semnalate probleme care să ducă la blocarea sistemului.

„€œPrincipala preocupare a CNAS este că introducerea cardului național de sănătate să nu îngreuneze sau să blocheze accesul pacienților la servicii medicale. Facem apel la furnizori și pacienți, în egală măsură, să înțeleagă importantă introducerii acestui sistem și să privească cu înțelegere și calm eventualele probleme inerente apărute la implementarea unui sistem de mare anvergură și complexitate. Vom rezolva toate aceste probleme cu profesionalism”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

În plus, CNAS solicită furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare și să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar și fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

În acest sens, au fost publicate în Monitorul Oficial Ordinul Ministrului Sănătății și al președintelui CNAS nr.557/246/2015 și Ordinul președintelui CNAS nr.248/2015 care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, CNAS este pregătită să rezolve toate problemele semnalate de furnizorii de servicii medicale care întâmpina greutăți în utilizarea cardului de sănătate. Aceștia au la dispoziție help desk-ul organizat în acest sens. Echipe de specialiști din toate casele de asigurări se află în teren pentru a identifică și a acordă asistentă furnizorilor de servicii medicale.

 

 

Citiți și despre: