Slide

Stiri: Companii

Coca-Cola a primit calificativul „A” în clasamentul CDP

25.11.2014

Coca-Cola HBC AG a primit calificativul „A” în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP), obţinând astfel o poziție de top în Indexul Global pentru Leadership în Performanță Climatică 2014. De asemenea, recent, companie a fost desemnată liderul industriei de băuturi răcoritoare în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru 2014, acesta fiind al șaptelea an consecutiv în care Coca-Cola HBC este inclusă în acest indice și pentru prima dată când este desemnată lider la nivel european și mondial.

„Suntem mândri că acțiunile majore inițiate de Coca-Cola HBC România sunt aliniate obiectivelor principale ale grupului. Zi de zi, prin activitatea noastră locală, ne implicăm în inițiative importante pentru mediu și comunitate, precum reducerea amprentei de carbon, gestionarea durabilă a resurselor de apă sau a celor de energie.”, declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

Carbon Disclosure Project este o organizație internațională non-profit și singurul sistem global, pentru companii, care măsoară și distribuie informații vitale legate de mediu. Scopul acesteia este de a motiva companiile să își reducă impactul asupra resurselor naturale.

Pentru acest an, CDP a actualizat calificativul pentru Coca-Cola HBC, de la B la A, și a acordat companiei un loc în indicele britanic de performanță FTSE 350.

Compania a furnizat informații complete despre eforturile sale în reducerea emisiilor de carbon, despre acțiunile sale strategice privind schimbările climatice, cuantificarea riscurilor și a oportunităților. Aceste demersuri au dus la o serie de inițiative, printre care se numără colaborarea cu partenerii companiei pentru achiziționarea de vitrine frigorifice fără hidrofluorocarburi (HFC) până în 2015, o investiție de 3 milioane dolari făcută în 2013, pentru programe de economisire a energiei în toate fabricile Coca-Cola HBC, precum şi sprijinirea extinderii capacității industriei de prelucrare a sfeclei de zahăr din Rusia.

Aceste inițiative au contribuit la reducerea cu 5,3% a emisiilor de carbon (directe și indirecte), față de valorile înregistrate în 2013.

”Suntem bucuroși să fim recunoscuți lideri ai industriei conform cu aceste standarde de referință, care analizează performanțele companiilor în domeniul sustenabilității. Scorul îmbunătățit în indexul DJSI și avansarea de lacalificativ B la A în clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) arată că sustenabilitatea este o prioritate strategică pentru afacerea noastră. Aceste două distincții reprezintă o recunoaștere a eforturilor pe care le facem”, declară Dimitris Lois, CEO Coca-Cola HBC.