Stiri: Social

Cod galben de canicula

Cod galben de caniculă! Ce judeţe sunt afectate

28.06.2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo Cod galben de caniculă valabilă în perioada 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00 în mai multe judeţe ale ţării. Iată ce zone vor fi afectate de temperaturile ridicate!

Cod galben de caniculă

Fenomene vizate: disconfort termic accentuat și caniculă

Interval de valabilitate: 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00

Cod galben de canicula

Cod galben de canicula

În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului.

Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.

Cod galben de furtuni

De asemenea, este în vigoare, în intervalul 28 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 22:00, o atenţionare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 12:00 – 28 iunie, ora 22:00

Cod galben de furtuni

Cod galben de furtuni

În intervalul menționat, în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul și estul Munteniei și restul Moldovei.

Citeşte şi Energia regenerabilă poate combate încălzirea globală