Cod galben de canicula in Romania

Cod galben de caniculă în România. Judeţele afectate

31.07.2020

Cod galben de caniculă în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo Cod galben de caniculă şi de disconfort termic accentuat, valabil astăzi, 31 iulie 2020. Iată care sunt judeţele afectate!

Cod galben de caniculă

Intervalul : vineri (31 iulie)

Fenomene : caniculă, disconfort termic accentuat;

În cursul zilei de vineri (31 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cod galben de caniculă în România. Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

Cod galben de furtuni

Cod galben de caniculă în România. De asemenea, vineri şi sâmbătă, este în vigoare şi un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 04:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată;

În intervalul menționat, la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe suprafețe mici 40…60 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în centrul și sudul țării, dar pe spații mai restrânse.

Citeşte şi Rezultate Orange România 2020. Compania anunţă o scădere a afacerilor în trimestrul al doilea

 

 

 

Citiți și despre: