Stiri: Social

Cod galben de canicula in Romania

Cod galben de caniculă în România până duminică seara

28.08.2020

Cod galben de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare meteo cod galben de caniculă valabilă în perioada 29-31 august. Avertizarea vizează un disconfort termic ridicat, în aproape toată ţară.

Cod galben de caniculă. Atenţionare meteo

Interval de valabilitate: 29, 30, 31 august

Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic

Vineri, sâmbătă şi duminică, în zonele de câmpie și de podiș, disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză specială pentru Bucureşti

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o prognoză specială pentru Municipiul Bucureşti.

Vremea va fi caniculară în orele amiezelor și disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35…37 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade, posibil ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citeşte şi Piaţa auto din România, cel mai mare declin din Europa Centrală