Stiri: Social

Cod galben de furtuni 8-11 iunie 2021

Cod galben de furtuni 8-11 iunie 2021: Ce judeţe sunt afectate?

08.06.2021

Cod galben de furtuni 8-11 iunie 2021. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare Cod Galben de manifestări de instabilitate atmosferică valabil pentru mai multe regiuni. Ce judeţe sunt afectate?

Cod galben de furtuni 8-11 iunie 2021. Informare meteorologică

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Cod galben de instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Citeşte şi Școala de primăvară Junior Achievement şi-a desemnat câştigătorii