Cod galben de furtuni în Romania

Cod galben de furtuni în România! Județele afectate de alerta meteo

14.08.2020

Cod galben de furtuni în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări cod galben de instabilitate termică accentuată valabile până pe 16 august 2020, pentru mai multe judeţe din România.

Cod galben de furtuni în România. 15 august

Interval de valabilitate: 14 august, ora 18:00 – 15 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Cod galben de furtuni în Romania

În Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, precum şi în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Cod galben de furtuni în România. 16 august

Interval de valabilitate: 15 august, ora 10:00 – 16 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Alerta meteo

În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitaţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică  se vor semnala, sâmbătă, pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică, din nou, în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi Topul companiilor din IT cu cea mai puternică creştere

 

 

 

 

Citiți și despre: