Stiri: Social

Cod galben de furtuni

Cod galben de furtuni, în cea mai mare parte a ţării

20.05.2020

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de Meteorologie a transmis o atenţonare meteo cod galben furtuni şi ploi abundente, valabil de astăzi, 20 mai, ora 12:00, până joi, 21 mai, ora 18:00.

Cod galben de furtuni. Anunţul făcut de ANM

Interval de valabilitate: 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60…70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și local 40…60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Atenţionare meteo

De asemenea, mai este în vigoare o atenţionare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod galben de furtuni. Interval de valabilitate: 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Citeşte şi Câte contracte de muncă sunt suspendate, la ora actuală, în România?Datele publicate de Ministerul Muncii