Stiri: Social

Cod galben de ninsori noiembrie 2020

Cod Galben de ninsori în România. Ce zone sunt vizate?

26.02.2020

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de viscol, ninsori și vânt puternic. Iată în ce perioadă este valabilă avertizarea meteorologilor și ce regiuni din România sunt afectate!

Cod Galben de ninsori. Viscol puternic la munte

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 – 27 februarie, ora 21:00

Zone și fenomene vizate: la munte, îndeosebi în zona înaltă, intensificări ale vântului și viscol

În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…110 km/h.

Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și local va fi viscol.

Ninsori, temporar viscolite, vor fi și pe parcursul zilei de vineri, 28 februarie și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă (28/29 februarie).

Cod Galben de ninsori. Instabilitate atmosferică

Interval de valabilitate: 26 februarie, ora 14:00 – 26 februarie, ora 20:00

Zone vizate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara și Alba, în după-amiaza și seara zilei de miercuri (26 februarie) vântul va avea intensificări, cu viteze cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h.

Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie).

Cod Galben de ninsori. Vânt puternic

Interval de valabilitate: 27 februarie, ora 11:00 – 27 februarie, ora 21:00

Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze, în general, de 60…70 km/h.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și Ajutor de stat TAROM. Anunțul făcut de Comisia Europeană