Stiri: Social

Prognoza meteo 10 - 13 decembrie 2021.

Cod Galben de ninsori şi lapoviţă în România. Ce judeţe sunt afectate?

20.11.2020

Cod Galben de ninsori şi lapoviţă. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod Galben de ninsori valabilă pentru mai multe regiuni ale ţării. De asemenea, de astăzi, ora 15:00, intră în vigoare o informare meteo de ninsori şi lapoviţă.

Cod Galben de ninsori şi lapoviţă. Informare meteorologică

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie, ora 14:00

Temporar, în perioada menţionată, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.
Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Cod galben de ninsori

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie, ora 14:00

Zone afectate: conform textului și hărții

Cod Galben de ninsori si lapovita in Romania

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza meteo prin avertizări de vreme severă imediată.

Citeşte şi Credite pentru IMM-uri. Raiffeisen Bank și QUALITANCE au dezvoltat o platformă inedită