Cod galben de ninsori și viscol, în 11 județe

11.01.2017

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de ninsori și viscol, valabilă până miercuri noapte la ora 23:00, în 11 județe din estul și sud-estul României. În intervalul menţionat va mai ninge în cea mai mare parte a Moldovei, local în Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură, iar spre seară şi la începutul nopţii şi în sudul Dobrogei.

În Dobrogea, estul Munteniei, sudul şi centrul Moldovei vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia şi restul Munteniei, spulberând trecător zăpada.

De asemenea, în perioada 12 ianuarie, ora 04:00 – 13 ianuarie, ora 10:00, se vor semnale intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi polei. Aşadar, în intervalul menţionat, la munte, vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60- 70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45-55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

 

 

Citiți și despre: