Stiri: Social

Cod Galben şi Portocaliu de viscol, începând din această seară

05.01.2017

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic, valabilă pe 6 ianuarie, orele 02:00 – 18:00, în mai multe zone ale ţării. Astfel, în a doua parte a nopții de joi spre vineri (05-06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70-85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

De asemenea, începând din această seară, ora 22:00, până pe 6 ianuarie, ora 20:00. este valabilă o avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite.

În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului, pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.