Stiri: IT&C

Entersoft a achiztționat pachetul majoritar din BITSoftware

Cognizant Softvision România anunță planurile de dezvoltare

12.09.2019

Cognizant Softvision România. Compania anunță lansarea de noi studiouri, consolidarea brandului și creșterea echipei din țară cu cel puțin 500 de angajați în 2019. Liderul global pe piața software își dezvoltă operațiunile din România, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluții de dezvoltare și transformare digitală utilizate de clienți de top din domeniul serviciilor:

 • financiare
 • asigurări
 • retail
 • turism
 • alte industrii

Cognizant Softvision România. 500 de noi angajați

Planurile de creștere a echipei vizează recrutarea a cel puțin 500 de profesioniști în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an. Cu o echipă formată în prezent din aproximativ 1.700 de profesioniști în domeniul IT în România, Cognizant este recunoscut drept unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul tehnologiei din țară, compania clasându-se pe poziția a 19-a în „Top 100 de angajatori” realizat de Capital în iulie 2019, indiferent de domeniul de activitate.

Cognizant Softvision România. Lansarea de noi studiouri

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuiește lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din:

 • București
 • Iași
 • Timișoara

Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienți precum:

 • Groupon
 • Macy’s
 • Mozilla

Țara noastră este un hub al rețelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3000 de produse dezvoltate și profesioniști în domeniul IT și design care lucrează din 30 de studiouri prezente în 9 țări, pe 5 continente.

Cognizant Softvision România. Achiziția Softvision

Înainte de a fi preluată de Cognizant în 2018, Softvision era o companie consacrată în România, fiind fondată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani. Lider global în piața software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16.13 miliarde de dolari. Achiziția Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale și un lider în dezvoltarea produselor software.

Noul brand

Noul brand Cognizant Softvision a fost lansat oficial în luna august a acestui an la Untold..

.

În calitate de Innovation Partner al ediției din 2019 a festivalului Untold, Cognizant Softvision a dezvoltat aplicația smart assistant a festivalului de muzică, precum și un smart info chatbot.

Cognizant Softvision România. Inovare digitală

„România este un pol important de inovație digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design și software din lume”, a declarat Malcolm Frank, Președinte, Cognizant Digital Business. „Planurile de extindere ne consolidează reputația, construită prin calitate, sustenabilitate și o dezvoltare sănătoasă a business-ului în ultimele două decenii. Dezvoltăm unele dintre cele mai atrăgătoare produse software pentru companii de top din lume. Am contribuit la transformarea modului în care companiile concep, dezvoltă și realizează business, prin software. În cadrul companiei noastre, cei mai talentați ingineri software își asumă provocări și se dezvoltă, lucrând la proiecte care transformă multe industrii”.

Citește și Producția de energie electrică în România 2019: Datele publicate de INS