Stiri: Finante

Investitii active digitale

CoinFlux adaugă o nouă criptomonedă în portofoliul de tranzacţionare

20.07.2018

CoinFlux, liderul serviciilor de exchange de monede digitale din ţara noastră, adaugă Ripple în portofoliul de tranzacţionare al companiei. Astfel, clienții vor putea cumpăra, vinde și tranzacționa XRP pentru EUR, sau alte monede digitale.

“Adăugarea Ripple la oferta noastră a fost o cerere recurentă a clienților noștri. Acest lucru se datorează faptului că ei devin mai informați în ceea privește monedele digitale și investițiile. Mai mult decât atât, Ripple este utilizat în mod activ pentru efectuarea de plăți transfrontaliere în America de Nord, Europa și Asia- Ripple este un produs funcțional.” a precizat Vlad Nistor, CEO și fondator al CoinFlux.

Conceput pentru a ușura transferurile de valori transfrontalitere prin utilizarea tehnologiei blockchain, Ripple ajută instituțiile financiare și persoanele fizice sa proceseze tranzacții oriunde în lume, mai repede și mai ieftin decât prin sistemul bancar tradițional. Acest lucru le oferă utilizatorilor acces facil spre piețe noi.

Ripple are deja implementări practice, banca spaniolă Santander a lansat primul serviciu de schimb valutar bazat pe Ripple, acesta se numește Santander One Pay FX. Serviciul este disponibil în țări precum Spania, Marea Britanie, Brazilia și Polonia si este preconizat că se va extinde în mai multe țări în viitorul apropiat.

Totodată, aceştia au parteneriate cu companii importante din industria financiară, cum ar fi: Western Union, American Express, Money Gram, Royal Bank of Canada și Standard Chartered.

În viitorul apropiat, CoinFlux are în vedere mărirea portofoliului de monede digitale, precum și dezvoltarea unui portofel propriu care va permite clienților să își păstreze monedele digitale pe platformă.

”Ne propunem să devenim un one-stop-shop pentru clienții din Europa care doresc să utilizeze monede digitale.” a explicat Nistor.

Alte planuri de viitor ale companiei includ orientarea către alte piețe europene.
Un studiu recent al băncii ING plasează România pe locul 2 din 13 țări europene în ceea ce privește deținerea de monede digitale în rândul populației, dar și încrederea acesteia în piață.

Până în prezent, CoinFlux a schimbat monede digitale în valoare de peste 188 milioane de Euro, în peste 180.000 de tranzacții, cu mai mult de 18.000 de clienți. Alte monede aflate în portofoliul CoinFlux sunt Bitcoin, Ether, Ether Classic și Litecoin.