Colaborare între Teamnet şi Airbus: Compania va ajuta la dezvoltarea aeronavelor fără pilot

30.09.2015

Grupul Teamnet va colaborara cu Airbus Defence & Space, compania implicându-se activ în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei UAV (aeronave fără pilot). Obiectivul Teamnet este de a contribui la proiectarea și integrarea soluțiilor inovatoare pentru colectarea de date precise în timp real, din aer.

Compania va dezvolta și integra următoarele elemente: calculatorul de bord, sistemul de senzori necesar pentru colectarea datelor, sistemul computerizat de navigație și platforma aeriană.

Airbus Defence & Space va furniza soluția de transmisie de date securizate de bandă largă și sistemul de misiune, precum și expertiza sa în integrare și operare.

“După mai bine de 100 de ani de la primul zbor al pionierului în aviație, Aurel Vlaicu, ne face plăcere să marcăm un pas important în istoria și industria aviatică din România: crearea prototipului Signus, care poate opera deasupra Mării Negre la o distanță de 200 de km, pentru siguranța frontierei maritime și terestre. Aeronava fără pilot Signus va avea un impact semnificativ pentru colectarea de date și monitorizarea zonelor de interes, oferind un acces facil la soluțiile inovatoare necesare organizațiilor publice și private din regiune”, a afirmat Bogdan Padiu, CEO Grupul Teamnet.

Acesta a mai spus că Teamnet va lucra împreună cu alte instituții de cercetare academică precum Facultățile de Aeronautică, Automatică, Electronică și Informatică.

Anual, compania investește peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

 

 

Citiți și despre: