Stiri: Sanatate

Fonduri PNRR sănătate

Colaborarea medicală între medicii români și medicii organizației „Save a Child’s Heart”

30.03.2017

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății a vizitat miercuri Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ București, unde s-a întâlnit cu copii cu afecțiuni cardiace care au fost operați pe cord de către echipe mixte formate din medici români și cei ai organizației internaționale ‘Save a Child’s Heart’.

În aceste zile, la spitalul bucureștean au loc mai multe intervenții chirurgicale pe cord efectuate de peste 20 de chirurgi, asistenți, tehnicieni și voluntari ai organizației ‘Save a Child’s Heart’ în colaborare cu echipele românești.

Cu această ocazie, ministrul Bodog a felicitat managerul unității sanitare, prof.dr. Dan Mircea Enescu pentru programul derulat și a mulțumit echipei din Israel pentru intervențiile efectuate. Ministrul Sănătății și-a exprimat deschiderea în ceea ce privește dezvoltarea unor astfel de colaborări dintre echipele medicale românești și cele ale unor organizații în beneficiul pacienților români.

Totodată, ministrul Sănătății a subliniat că, alături de dezvoltarea unor programe ca cel care se derulează în aceste zile la Spitalul Grigore Alexandrescu, unul din principalele obiective ale mandatului său rămâne crearea oportunităților, inclusiv financiare, în vederea atragerii în țară a medicilor românii plecați peste hotare.

‘Save a Child’s Heart’ este o Organizație internațională, înființată în anul 1995 în Israel, a cărei misiune este aceea de a îmbunătăți calitatea îngrijirilor pentru copiii cu afecțiuni cardiace, realizând atât intervenții chirurgicale, cât și programe de training și specializare în domeniu. Până în prezent, ‘Save a Child’s Heart’ a salvat peste 4000 de copii cu vârste între 0 și 18 ani care suferă de afecțiuni congenitale ale inimii.