Stiri: Social

Ecotic

Câte tone de deşeuri electrice şi electronice s-au colectat în 2020?

17.06.2021

Colectare deşeuri electrice şi electronice. Cantitatea de deşeuri electrice şi electronice (DEEE) colectată la nivelul anului 2020, în numele producătorilor Ecotic, s-a ridicat la 32.753 de tone, echivalentul unei rate de colectare de 47%.

În cazul deşeurilor de acumulator şi baterii (DBA), cantitatea colectată anul trecut a ajuns la 750 de tone, ceea ce reprezintă o rată de colectare de 46,6%.

Colectare deşeuri electrice şi electronice. Anunţul făcut de preşedintele Ecotic

„Volumul de DEEE colectat anul trecut a contribuit la atingerea cotei de 200.000 tone colectate de Ecotic de la începutul activităţii, cea mai mare cantitate colectată de o organizaţie a producătorilor din România. În ceea ce priveşte activităţile de promovare şi conştientizare, ne-am adaptat rapid la noile realităţi concentrându-ne pe activităţi online atât pentru producători şi parteneri, cât şi pentru publicul larg”, a afirmat Valentin Negoiţă, preşedintele Ecotic.

Campanii de conştientizare

O acţiune de conştientizare derulată de reprezentanţii Ecotic este campania „Fii la tine-n ţară la fel ca afară!” care s-a derulat pe mai multe canale TV, Youtube, Facebook, lnstagram şi LinkedlN. Astfel, mesajul şi soluţiile de colectare propuse de Ecotic şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a ajuns la peste 13 milioane de români.

Un alt moment important a fost lansarea în luna octombrie 2020 a numărului unic 021 9641, la care cetăţenii români pot afla cele mai bune soluţii de predare a deşeurilor electrice şi bateriilor, inclusiv prin reţeaua de peste 8.600 de puncte de colectare ale Ecotic şi Ecotic Bat.

„Anul 2020 a însemnat şi timp de analiză şi reflecţie. Astfel, organizaţia WEEE Forum, din care facem parte, a realizat împreună cu UNITAR studiul WEEE Flows 2020, care analizează fluxurile de DEEE pe plan internaţional. Acesta identifică situaţia existentă în ţările europene, inclusiv în România, problemele cu care ne confruntăm cu toţii în atingerea ţintelor de colectare şi face recomandări pentru îmbunătăţirea colectării de DEEE. Rezultatele bune ale anului trecut, realizate prin colaborarea constantă cu producătorii, retailerii, partenerii de colectare şi reciclare şi autorităţile de mediu, constituie un reper şi un imbold important pentru atingerea unor obiective şi mai ambiţioase in 2021, odată cu trecerea la ţinta de colectare de 65%”, afirmă Valentin Negoiţă.

Citeşte şi Programul Rabla 2021: Ce condiţii noi a anunţat Ministerul Mediului?