Colectare ulei uzat Auchan.

Colectare ulei uzat Auchan. Ce beneficii primesc clienţii?

22.10.2020

Colectare ulei uzat Auchan. Hipermarketurile Auchan au colectat 100.000 de litri de ulei alimentar uzat în 12 luni. Asfel, la aproape un an de la lansarea inițiativei de colectare a uleiului alimentar uzat în toate hipermarketurile din țară, Auchan anunță colectarea primilor 100.000 litri de ulei uzat. Programul de colectare continuă pe termen nelimitat în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan. În plus, acestora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile:

  • Auchan Turda (Cluj)
  • Liberty (București)
  • MyAuchan Alexandriei (București)

Colectare ulei uzat Auchan. Un viitor sustenabil

În luna octombrie 2019, retailerul a lansat românilor din cele 18 județe în care funcționează magazinele sale invitația de a contribui la un viitor sustenabil prin reciclarea uleiului alimentar uzat. La mai puțin de un an de la anunțul companiei, zeci de mii de persoane au răspuns apelului și au adus în toate cele 33 de hipermarketuri 100.000 de litri de ulei folosit, cu scopul de a fi ulterior reciclat în biodisel.

Prin această inițiativă de responsabilizare, compania invită consumatorii casnici să aducă în hipermarketurile Auchan uleiul alimentar folosit în propriile gospodării, evitând aruncarea acestuia în canalizare. În felul acesta, se elimină și efectele dăunătoare pe care uleiul le are asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

Ce spune conducerea Auchan România?

„Ne-am propus colectarea acestei cantități până la finalul anului, dar ne bucurăm să vedem că așteptările noastre au fost depășite într-un timp și mai scurt. Acest răspuns demonstrează încă o dată faptul că din ce în ce mai mulți români conștientizează rolul pe care îl avem fiecare în protejarea mediului înconjurător și impactul puternic pe care un gest atât de simplu îl are asupra naturii. Le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre și îi asigurăm că astfel de acțiuni vor continua să aibă loc în rețeaua de magazine Auchan”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

Colectare ulei uzat Auchan. Magazinul cu cele mai bune rezultate

Potrivit companiei, magazinul Auchan Galați a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat. Acesta este urmat de magazinul din Satu Mare. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în hipermarketul din Drumul Taberei.

Programul de colectare continuă în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din țară. Acestora li se alătură ca puncte de colectare și supermarketurile Auchan Turda și Liberty, precum și magazinul MyAuchan Alexandriei din București.

Colectare ulei uzat Auchan. Cum se colectează uleiul folosit?

Uleiul folosit se colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestea se aduc în magazinele Auchan la biroul Serviciul Clienți.

În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan cu:

  • detergent de vase Fairy
  • apă plată AQUA Carpatica

Citeşte şi Apple Pay în România. Anunţul făcut de Libra Internet Bank

 

 

Citiți și despre: